Tenis

NOVAK JEDNIM POTEZOM SPUSTIO PUBLIKU NA VIMBLDONU: Englezi jedva čekaju da izgubi, njega baš briga! (FOTO)

Autor Nikola Lalović

Novak Đoković je na početku finala Vimbldona jednim potezom pokazao koliko je mentalno jak.

Izvor: Sport klub/Screenshot

Novak Đoković igra svoje 35. finale grend slema, a čim je oko 15 časova izašao na teren "Ol Ingland Klaba" publika na Vimbldonu je postala bučna! Sedmostruki osvajač Vimbldona je odmah po izlasku pozdravio publiku, sa kojom ima turbulentan odnos. 

Stavio je ruku na srce kada se pojavio na travi Centralnog terena i na taj način je pozdravio sve na tribinama. Svi znamo za njegov potez kada posle pobeda na kraju mečeva šalje pozitivnu energiju svojim navijačima, a i na ovaj način je želeo da pošalje jasnu poruku. Poruku da je dobro raspoložen i pun ljubavi prema tribinama koje ga ne vole! 

Njegov rival u ovom finalu je trenutno prvi teniser sveta Karlos Alkaraz, sa kojim je igrao i prošlo grend slem finale kada ga je savladao u poslednjem meču Rolan Garosa. Pobednik duela ne samo da dobija vimbldonski pehar, već će dobiti i prvo mesto na ATP listi od ponedeljka. Pogledajte kako je Novak izašao na teren: 

Tokom ovog turnira mnogo se govorilo o odnosu najboljeg tenisera u istoriji sa publikom na terenima u Londonu. Pisali su se brojni tekstovi o tome, a čak i engleski mediji su počeli da prekorevaju publiku zbog toga što se ne odnosi fer prema teniseru koji na Centralnom terenu nije izgubio deset godina i juri rekord Rodžera Federera od osam titula na ovom turniru. 

BONUS VIDEO: