OČEKIVANO?

"FEDERER JE SNAŽNO NAVIJAO ZA ALKARAZA": Novak mu nije ukrao rekord Vimbldona, a Rodžer TRLJA RUKE u Švajcarskoj!

Autor Milutin Vujičić

Rodžer Federer je bio na strani Karlosa Alkaraza u finalu Vimbldona, tvrdi britanska novinarka.

Izvor: Profimedia

Mladi španski teniser Karlos Alkaraz uspeo je da savlada Novaka Đokovića u finalu Vimbldona posle spektakularnog meča koji je trajao skoro pet sati. Alkaraz je na taj način došao do svog drugog grend slema sa samo 20 godina, dok je istovremeno sprečio Novaka Đokovića da podigne peti uzastopni pehar na Centralnom terenu, odnosno da osmi put u dosadašnjoj karijeri osvoji svoj omiljeni turnir Vimbldon. 

Na taj način, Rodžer Federer je zadržao svoj rekord na Vimbldonu, a pomalo je iznenađujuće što se nije pojavio na finalu kada je već bio na turniru na samom početku kako bi dobio najviše počasti. Mnogi misle da je to bilo baš zbog toga što je Novak bio u finalu, ali je na kraju bio zadovoljan ishodom meča, pišu engleski mediji.

Engleska novinarka Kler Bolding, koja godinama prati tenis za Bi-Bi-Si, tvrdila je tokom meča da je Rodžer Federer "snažno navijao" za Karlosa Alkaraza kako bi zadržao njegov rekord na Vimbldonu. Za sada se Federer nije oglasio i čestitao mladom kolegi, za razliku od Rafaela Nadala koji je ekspresno reagovao, ali je pretpostavka koju je iznela Bolding i te kako utemeljena u onome što znamo o Švajcarcu.

"Reći ću vam ko sigurno snažno navija za Karlosa Alkaraza - Rodžer Federer. Njegov rekord ostaje netaknut, za sada...", istakla je novinarka Bi-Bi-Sija verovatno svesna da Novak i dalje nije rekao svoju poslednju reč, dok ne bi trebalo zanemariti ni da Karlitos ima "bolje prolazno vreme" od Đokovića.

Podsetimo, Rodžer Federer je dominirao na Vimbldonu od 2003. do 2007. godine, a zatim je titule osvajao 2009, 2012. i 2017. godine. Poslednje finale odigrao je 2019. godine protiv Novaka Đokovića, a Srbin je rekao da je to finale "možda zaslužio i da izgubi", ali nije pošto je sreća bila na njegovoj strani. Ipak, u susretu protiv Alkaraza nije, tako da je Nole ocenio da je sada "kvit" po tom pitanju.

BONUS VIDEO: