BRAVO!

SVIMA JE OVO PROMAKLO! Novak jednim potezom ODUŠEVIO i Kejt Midlton - Britanci zvižde, a Srbin je gospodin! (FOTO)

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković uprkos rastrzanim mislima posle poraza u finalu Vimbldona nije zaboravio na kodeks na najvećem turniru na svetu čiji je pokrovitelj i kraljevska porodica Ujedinjenog Kraljevstva.

Izvor: Profimedia/Juergen Hasenkopf

Srpski teniser Novak Đoković poražen je u finalu Vimbldona protiv Karlosa Alkaraza. Fantastični mladi teniser iz Španije pokazao je zrelost i savladao najvećeg svih vremena (3:2) u meču koji je trajao skoro pet sati, tako da je prekinut Noletov niz dominacije na "zelenom" grend slemu. Osvojio je četiri uzastopna pehara, sedam ih ukupno ima u svojoj kolekciji, a prvi put od 2012. godine u svojim rukama držao je trofej namenjen poraženom finalisti.

Uprkos burnim emocijama, videli smo i kako je zaplakao kada je pogledao svog sina Stefana na tribinama, Đoković i dalje nije zaboravio na manire, tako da će još jednom oduševiti britansku javnost. Navijači na mrežama već jeste. Noletu je utešni trofej dala Princeza od Velsa Kejt Midlton, a Srbin se poklonio pred njom i tako pokazao da poštuje "kraljevski protokol".

Viđali smo prethodnih godina da teniseri i teniserke redovno zaboravljaju na ovaj čin, međutim ne i Novak Đoković. Svaki put, bilo da je na pobedničkoj ili gubitničkoj strani, Nole je poštovao "plavu krv". Tako je prilazeći vojvotkinji od Kembridža, verovatno i dalje slomljen zbog poraza, imao dovoljno koncentracije da zastane i blago se nakloni, što je sigurno uvažila i Kejt Midlton sa kojom se već godinama druži na Vimbldonu.

Interesantno je da je to primetio i Karlos Alkaraz i "iskopirao" je Novakov potez, pa se može reći da se osim tenisa od Noleta uči i lepim manirima, kao doduše i njegov sin Stefan koji je među prvima čestitao španskom teniseru osvajanje Vimbldona, prvog od verovatno mnogih u karijeri.

BONUS VIDEO: