SVAKA ČAST

LJUDI, JESTE VIDELI ŠTA JE ĐOKOVIĆ URADIO NA KRAJU!? Novakov najveći kritičar ga HVALI kad niko neće: To je sjajno!

Autor Milutin Vujičić

Mats Vilander je pohvalio Novaka Đokovića zbog ponašanja na kraju meča protiv Karlosa Alkaraza.

Izvor: Twitter/eurosport/YouTube/Wimbledon/Screenshot

Čuveni švedski teniser Mats Vilander godinama je "kinjio" Novaka Đokovića i bio jedan od njegovih najglasnijih kritičara, ali čini se da je već neko vreme na njegovoj strani i da mu je dugo trebalo da shvati da greši. Često pohvalno priča o Đokoviću i zna da za njega kaže da je najbolji teniser svih vremena, dok je takođe hvalio i njegov stav nakon poraza u finalu Vimbldona kada je još jednom pokazao da je veliki sportsmen.

Mnogi bi bili potpuno slomljeni i nervozni posle poraza u meču koji je trajao pet setova, a Nole je brzo uspeo da se "resetuje" i da na divan način oda počast mladom Karlosu Alkarazu koji je zaista njegov punopravni naslednik. Pošto zna kako je biti u njegovoj koži i kako je izgledao njegov odnos sa Federerom, Nole je održao brižan govor i oduševio Vilandera.

"Zaista cenim što je jedan od najvećih, i možda najveći teniser svih vremena, reagovao tako u ovoj situaciji. Videli smo ga kako je izgubio, što je jako teško, a isto tako to kako se ponašao na terenu je briljantno. To što je uradio u intervjuu i tokom ceremonije je sjajno", sipao je pohvale Mats Vilander na račun srpskog tenisera koji je u svom govoru govorio divne stvari o Alkarazu i nijednog trenutka nije želeo nešto da mu oduzme.

"Neverovatan je šampion i podigao je sport na novi nivo, a sada dolazi Karlos Alkaraz koji ga izaziva. Ovo je veliki trenutak za naš sport. Voleo bih da Novak osvoji 30 grend slemova zbog svega što je uradio za sport, ali je važno da imamo novog šampiona na Vimbldonu i još je važnije da je to Alkaraz jer je poseban i to je nešto što možda nikad nismo videli, a mislim i na veliku trojku. Ima dodir Federera, strast Nadala, a defanzivne sposobnosti Novaka Đokovića. Na sve to ima vremena i smeje se na finalu Vimbldona. To je neverovatno", zaključio je Vilander.

Podsetimo, Novak Đoković je tokom govora rekao da je "izgubio od boljeg igrača", a kada je pogledao u svog sina Stefana na tribinama - rasplakao se."Lepo je videti mog sina da je i dalje tu i da se i dalje osmehuje. Volim vas! Hvala vam što me pratite i podržavate", zaključio je tada Nole.

BONUS VIDEO: