Tenis

OPTUŽIO MRTVOG ČOVEKA DA JE SILOVATELJ, A SAD NAPAO NOVAKA: Kontroverzni političar razbesneo glasače napadom na Srbina!

Autor Nikola Lalović

Pablo Ečenike je iz čista mira izvređao Novaka Đokovića, a nije mu ovo prvi put da ima zapaljive istupe u javnosti.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Youtube/printscreen/Hora 25

Španija slavi pobedu Karlosa Alkaraza na Vimbldonu, ali neki nisu mogli da se suzdrže da ne napadnu Novaka Đokovića! Srbin se našao na meti Pabla Ečenikea, lidera španske stranke "Podemos". Ovaj 44-godišnji kontroverzni političar slavio je pobedu Alkaraza ne samo zato što je njegov sunarodnik osvojio grend slem već zato što ne voli Novaka Đokovića!

"Ova stvar sa Alkarazom je apsolutno impresivna. Uz sve to, to što je pobedio ultradesničara, Putinistu, prijatelja srpskih genocidaša i anti-vaksera čini sve ovo čudo još čudesnijim", napisao je Pablo Ečenike.

Nije ovo prvi skandalozan istup ovog političara, pošto je 2020. godine kažnjen sa 80.000 evra jer je nazvao Manuela Lopeza Rodrigeza, čoveka koji je preminuo 1985. godine silovateljem. Kažnjen je i sa 11.000 evra 2017. godine kada je presuđeno da je na "neregularno koristio personalnog asistenta", a u presudi je navedeno da je napravio "veoma ozbiljan prekršaj". Suđeno mu je jer nije plaćao asistenta koji mu je dodeljen jer boluje od spinalne mišićne atrofije.

Pablo Ečenike je rođen u Argentini, ali je sa 13 godina došao u Španiju i nastanio se u Saragosu. Ima doktorat iz fizike, a u politiku se uključio i pre nego što je 2014. godine iz velikog broja levih pokreta nastala socijaldemokratska partija "Podemos". U ovoj partiji je biran za mandat u Evropskom parlamentu, a bio je i član španskog Kongresa. 

Njegovi pratioci na društvenim mrežama uglavnom se nisu složili sa brutalnim uvredama koje je izneo na račun Novaka Đokovića, ali Ečenike koji je jedno vreme bio i PR Podemosa, na takve tvitove nije odgovarao. 

BONUS VIDEO: