RAZLIKA

OTAC MU OSVOJIO 11 GREND SLEMOVA, A ON PRVI PUT POBEDIO NA ATP TURNIRU! Isto je godište kao Alkaraz, ali mu NE ide!

Autor Nemanja Stanojčić

Po prvi put u karijeri je Leo Borg prošao u glavni žreb nekog ATP turnira.

Izvor: Printscreen/Twitter/Tennis TV

Sin legendarnog Bjorna Borga uspeo je po prvi put da pobedi u glavnom žrebu nekog ATP turnira, Šveđanin Leo Borg (20) uradio je to u Baštadu (Švedska). Za razliku od njegovog mnogo poznatijeg oca on je tke sada krenuo da se probija u svetu tenisa i nada se da bi ovaj turnir mogao da mu bude odskočna daska.

On je u prvom kolu takmčienja uspeo da savlada sunarodnika Eliasa Imera (7:6, 6:3) i da prođe u drugo kolo. Tamo će igrati protiv Argentinca Federika Korije. Leo je trenutno 437. na ATP listi i ne uspeva da se probije. Za ovaj turnir dobio je specijalnu pozivnicu, kao domaći igrač. Primera radi, iste godine kada i Leo rođen je Karlos Alkaraz koji je osvojio Vimbldon.

Bjorn je bio nekada prvi teniser sveta, osvojio je 11 grend slem titula, šest u Parizu i pet na Vimbldonu, četiri puta igrao je u finalu US Opena, dok je na Australijan openu igroa samo jednom i ispao u trećem kolu. Osvojio je titulu i sa reprezentacijom u Dejvis kupu i sada se nada da bi njegov sin mogao sličnim stopama. Za sada deluje da je predaleko od tate...

BONUS VIDEO:

Tagovi