HAOS!

RUSKOJ TENISERKI ZABRANJEN ULAZ U POLJSKU! Poletela iz Beograda, a onda je sačekala POLICIJA

Autor Milutin Vujičić

Utvrđuju se okolnosti zbog kojih je ruskoj teniserki Veri Zvonarevoj (38) zabranjen ulazak u Poljsku sa vizom koju je dobila od Francuske.

Izvor: Profimedia/Xinhua/Xing Guangli

Ruska teniserka Vera Zvonareva u petak nije mogla da uđe u Poljsku, prenosi "Rojters". Njoj nije dozvoljeno da uđe u Poljsku zbog "javne i državne bezbednosti" ove zemlje, poručio je ministar unutrašnjih poslova Poljske dan kasnije nakon što se u medijima pojavila ova informacija.

Iskusna teniserka, bronzana sa Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine, bila je na listi učesnika Varšava opena koji počinje u ponedeljak, da bi po sletanju u prestonicu Poljske saznala vesti za koje joj niko ništa unapred nije rekao. "Granični policajac je sprečio rusku teniserku Veru Zvonarevu da uđe u Poljsku. Ona je koristila vizu koju je dobila preko Francuske i pokušala je da uđe u zemlju letom iz Beograda za Varšavu", piše u saopštenju ministra.

"Nakon dolaska iz Srbije, teniserka je ostala u tranzitu na aerodromu u Varšavi i danas (subota, prim. aut.) je popodne odletela za Podgoricu", naveo je ministar Poljske i poručio da je Vera Zvonareva na listi lica koja nisu dobrodošla na teritoriju njihove zemlje, što su organizatori propustili da kažu Ruskinji.

Podsetimo, Poljska je jedan od najvećih saveznika Ukrajine od početka rata i od 2022. godine ne dozvoljava ulazak ljudima iz Rusije i Belorusije u zemlju. U međuvremenu, organizatori turnira se nisu oglasili, kao ni Zvonareva.

BONUS VIDEO: