Tenis

JOŠ SAM TUŽAN ZBOG ĐOKOVIĆEVOG PORAZA! Ivanišević priznao šta ga muči, pa poručio: Igraće oni još FINALA!

Autor Nemanja Stanojčić

Goran Ivanišević ubeđen je da će Novak Đoković i Karlos Alkaraz odigrati još dosta mečeva.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković (36) ostao je bez titule na Vimbldonu. U finalu ga je posle skoro pet sati borbe i pet odigranih setova savladao Karlos Alkaraz (20). Priznao je posle svega toga i Goran Ivanišević da ga taj poraz još uvek boli, ali da je uveren da je to samo početak nove teniske ere.

Razlika između njih dvojice je 16 godina, ali hrvatski stručnjak tvrdi da to nije presudno. "Svi očekuju novi rivalitet Novak - Alkaraz. Razlika u godinama je velika, ali će odigrati oni još jako puno finala. Pred nama je interesantna teniska era", počeo je Ivanišević razgovor za hrvatsku "Nova TV".

Razmišlja i dalje o meču na londonskoj travi. "Još sam malo tužan zbog toga, ali je Novaku teže, jer je bio na terenu. Svaka čas Karlosu, pokazao je svetu kakav je igrač, pet setova i pobeda. Đoković nije iskoristio šanse koje u takvom finalu moraš da iskoristiš.

Srpski as je Španca opisao kao "mešavinu njega Rodžera Federera i Rafaela Nadala". "Da, on je mešavina sve trojice, pred njim je neverovatna budućnost. Ukoliko ovako nastavi... Sve odrađuje sa osmehom."

Nole je otišao u Hrvatsku da "napuni baterije" i da se spremi za nastavak sezone i US open. "Odmor mu je jako bitan. Ne verujem da će doći do Umaga, daleko mu je, ali uživa u Hrvatskoj", zaključio je Ivanišević.

BONUS VIDEO: