AU!

NOVAK ĐOKOVIĆ JE IZGUBIO MOTIVACIJU! Teorija čuvenog trenera ZABRINULA sve: "To se događa!"

Autor Milutin Vujičić

Da li je Novak Đoković izgubio motivaciju da igra tenis? To tvrdi čuveni nemački trener.

Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković poražen je u finalu Vimbldona protiv Karlosa Alkaraza, nakon čega je odlučio da napravi malo dužu pauzu i zato neće učestvovati na turniru u Kanadi, gde mu je konačno dozvoljen ulazak. Đoković tako neće učestvovati na turniru u Torontu zbog umora, iako nije odigrao mnogo turnira ove godine, pa je poznati teniski trener Ganter Bresnik primetio da srpski as gubi motivaciju.

"Imam teoriju koja kaže da su rivalstva Novaka Đokovića sa Federerom, Nadalom i Marejem njega odvela do vrhunskih partija - naravno, to se odnosi i na njih. Ne samo u mečevima, nego i u periodu između, tokom treninga ili priprema za mečeve. S druge strane, takvo rivalstvo ne postoji sa Alkarazom", kazao je Bresnik u interesantnom intervjuu za nemački list "Klajne Cajtung".

Bivši trener Borisa Bekera (inače nekadašnjeg učitelja Novaka Đokovića), Patrika Mekinroa, Dominika Tima i drugih brojnih poznatih tenisera smatra da je odlaskom Federera u penziju, odnosno povredama Rafaela Nadala, mnogo izgubio i Nole i da zbog toga sada mnogo teže pronalazi motivaciju. Ipak, zaboravlja i da je Đoković ove sezone osvojio dva grend slema i na trećem igrao finale?

"Uvek sam govorio da će Đoković izgubiti motivaciju kada ne bude više imao izazov u vidu Nadala i Federera i kada osvoji rekordan broj grend slemova. Sa druge strane, Alkaraz lakše igra sa starijim teniserima jer je njihova forma u padu. Visoko su postavljene granice, ali niko nije na tom nivou više", zaključuje Nemac i dodaje da vidi da je Karlos Alkaraz spreman da "uskoči u cipele velike trojke", međutim videćemo da li će imati takve izazivače kakve smo videli u prethodnoj eri tokom koje su se bar trojica borila za najveće trofeje.

Podsetimo, Novak Đoković je prethodni period proveo na odmoru sa porodicom u Hrvatskoj i Crnoj Gori, dok je najavljeno da će uoči US Opena igrati samo na Sinsinatiju.

BONUS VIDEO: