Tenis

BIO JE VELIKI TENISKI ŠAMPION, A ONDA JE PAO NA DNO: Nije imao za hranu, a onda se pojavila prelepa Sofija! (FOTO)

Autor Nikola Lalović

Pao je na dno, a nekada su ga svi voleli i navijali za njega. Da se nije pojavila Sofija, ko zna šta bi bilo sa Markom Filipusisom.

Izvor: Instagram/printscreen/mphilippoussis/sphilippoussis

Bio je miljenik publike, autsajder koji je umeo da pobedi favorizovane rivale i čovek sa dva grend slem finala, a onda je ostao bez ičega! Poznati australijski teniser grčkog porekla Mark Filipusis je nakon završetka karijere upao u velike probleme, ostao bez novca, a onda ga je spasila ljubav jedne lepotice

Kada je upoznao Sofiju Lovin, rumunsku manekenku koja je baš u Australiji napravila veliku karijeru, sve se promenilo. Nekadašnji osvajač dva Dejvis kupa je 2008. godine i zvanično proglasio bankrot, a onda je 2012. godine upoznao Sofiju. Godinu dana kasnije stupili su u brak, a Filipusis se smiri, stao na noge i uz njenu podršku pronašao sebe. 

Postao je teniski trener i dogurao je do rada sa velikim imenima, pa je tako jedno vreme bio prvi trener Stefanosa Cicipasa. Sa siuprugom Silvanom je dobio decu 2014. i 2018. godine, a pogledajte kako ona izgleda:

U igračkoj karijeri najviše je dogurao do osmog mesta na ATP listi, a po dva puta je igrao finala grend slemova i mastersa. Na grend slemovima je prco finale 1998. godine izgubio na US Openu od Patrika Raftera, dok je 2003. od njega u finalu Vimbldona bio bolji Rodžer Federer. Na masterisma ima titulu iz Indian Velsa 1999. godine gde je u finalu dobio Marata Safina, a godinu dana kasnije je u Parizu od njega bolji bio Marat Safin.

Sada ima 46 godina i uspešnu trenersku karijeru, a kao daleka prošlost deluju dani kada su mu 2008. godine prijatelji kupovali hranu.  "Moja žena i deca su broj jedan, moja glavna motivacija, oni su mi sve. Želim da vodo, svoju decu kako rastu sa svojom porodicom, sa svojim rođacima, tetkama i stričevima", rekao je nedavno Filipusis.