SETILI SE

LICEMERAN POTEZ AMERIKANCA! Nisu dali Novaku da uđe u zemlju, a sad im je DOBAR za reklamu (FOTO)

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković je glavno lice predstojećeg US Opena.

Izvor: Profimedia/ndrew Schwartz/SIPA

Srpski teniser Novak Đoković nastupiće na ovogodišnjem US Openu nakon što mu je prošle godine zabranjeno učešće. Đoković nije mogao da igra jer Sjedinjene Američke Države nisu dopuštale ulazak neameričkim državljanima koji nisu vakcinisani protiv korona virusa, da bi ta zabrana (konačno) bila ukinuta u aprilu, tako da srpski teniser nije mogao da igra Indijan Vels i Majami, čime je "oštećen" za najviše 2.000 bodova.

Nakon što je predsednik SAD Džozef Bajden ukinuo pomenuto pravilo, Novak Đoković je automatski dobio šansu da se takmiči na poslednjem grend slemu sezone. Biće to prilika da četvrti put osvoji US Open, a interesantno je da je na mesec dana pre početka turnira počelo i reklamiranje - sa Srbinom u glavnoj ulozi.

Iako je pre godinu dana bio nepoželjan, sada su Amerikanci iskoristili Novaka Đoković za promociju turnira. Na fotografijama koje su se pojavile na društvenim mrežama vidi se da je Novak Đoković "lice turnira" na njujorškom Tajms skveru, a pozivaju se navijači da kupe ulaznice gde će upravo moći da gledaju Srbina. Navijači su primetili da su u ovo vreme prošle godine svi "prali" ruke od Noleta i pokušavali da izbegnu odgovornost za to što ne igra u Njujorku.

Podsetimo, US Open se igra od 28. avgusta do 10. septembra, a Novak Đoković će pokušati da "svrgne" mladog Karlosa Alkaraza sa trona, nakon što ga je pobedio i na Vimbldonu.

BONUS VIDEO: