Tenis

UKRAJINKA TRAŽI DA SE RUSKINJA (16) KAZNI! Izgubila od Mire, pa se javila - sve zbog objave na društvenim mrežama!

Autor Nemanja Stanojčić

Dajana Jastremska traži od WTA da kazni Miru Andreevu zbog društvenih mreža.

Izvor: Profimedia

Novi haos na relaciji Ukrajina - Rusija u sportu. Posle skandala na Svetskom prvenstvu u mačevanju nastao je haos i u tenisu. Ukrajinka Dajana Jastremska (23) zahteva da se mlada ruska teniserka Mira Andreeva (16) kazni zbog toga što je na društvenim mrežama napravila potez koji "podržava agresiju prema Ukrajini".

Upravo je Mira pobedila Dajanu na startu turnira u Lozani (Švajcarska) sa 6:0, 6:2, a dan posle poraza je Jastremska odlučila da se oglasi na svom Instagramu i da zahteva kaznu za protivnicu. "Želela sam da se oglasim posle jedne situacije u Švajcarskoj koju ne mogu da prihvatim. Tenis se i dalje ponaša ravnodušno prema užasima koji se dešavaju u Ukrajini", počela je Dajana.

Zatim je objasnila šta ima protiv Mire. "Tražila sam da se Andreeva sankcioniše zbog toga što je na društvenim mrežama lajkovala objavu koja pruža podršku užasima koji se dešavaju ukrajinskom narodu. Tražila sam da reakciju WTA i dobila negativan odgovor. Nezadovoljna sam zbog toga, ali ću nastaviti da se borim za svoju zemlju, prijatelje i porodicu. Želim da se zahvalim svima u Švajcarskoj na divnoj dobrodošlici", zaključila je Dajana Jastremska.

Mira Andreeva je nova ruska teniska senzacija, Rođena je 2007. godine i ove godine je imala odlične rezultate na grend slemovima. Na Rolan Garosu je došla do trećeg, a na Vimbldonu do četvrtog kola. Ovo je MIra Andreeva:

BONUS VIDEO: