OPA!

NEOBIČNA ODLUKA NOVAKA PRED US OPEN! Kada povuče takav potez - ZNAMO da nije dobro...

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković će probati da osvoji dve titule u Sinsinatiju, kao uvertiru za US Open.

Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković trenutno se odmara na Durmitoru i "puni baterije" za američku turneju na koju čeka od 2021. godine. Odlučio je da se posle Vimbldona ne prijavljuje za manje turnire i da otkaže Toronto, tako da će mu jedina priprema za US Open biti učešće u Sinsinatiju - gde će nastupiti i u singlu i u dublu!

Danas je potvrđeno da će Novak Đoković zajedno u paru sa Nikolom Ćaćićem igrati u Sinsinatiju od 14. avgusta, a to nije naročito dobar znak. Novak retko igra dublove i u prošlosti smo već navikli da ako se prijavi za učešće u igri u parovima, to znači da mu je potrebno više mečeva i da nije "potpuno fit". Očigledno, to je slučaj sa Noletom nakon pauze koju je napravio posle Vimbldona koji je završen još pre tri nedelje.

Videćemo kako će se Đoković i Ćaćić snaći u novom partnerstvu, a možda je ovo priprema i za predstojeći Dejvis kup na kome je najbolji svih vremena najavio da će igrati za Srbiju. Ukoliko bi se lepo Đoković i Ćaćić snašli u paru na Sinsinatiju, svakako bi time i olakšali posao selektoru Viktoru Troickom.

U svakom slučaju Novaku Đokoviću će u Sinsinatiju biti fokus na singl gde će probati da dođe do treće titule u karijeri, pošto mu je prethodno najteže bilo da osvoji ovaj masters - i poslednji je iz serije "hiljadarki" na kome je podigao pehar. To je učinio prvi put 2018. godine protiv Federera, a zatim i dve godine kasnije protiv Raonića. Na prethodnom turniru nije igrao zbog zabrane američkih vlasti, pa će tako imati priliku da osvoji hiljadu bodova.

Što se tiče US Opena, na kome Novak Đoković hoće do četvrte titule i ukupno 24. grend slema, taj turnir počinje 28. avgusta i igra se do 10. septembra.

BONUS VIDEO: