Premija

ĐERE OSIGURAO VELIKU PREMIJU: Evo koliko novca uzima Laslo za plasman u polufinale!

Autor Marina Periškić

Pobedniku turnira smeši se novčana naknada od 85.605 evra, dok drugo plasiranom finalisti sledi 49.940 evra.

Izvor: MN Press

Laslo Đere plasirao se u polufinale turnira u Kicbila, pošto je pobedio argentinskog igrača Pedra Kaćina sa 6:4, 6:2. Srpski teniser obezbedio je premiju jer prolazak među osam najboljih na turniru u Austriji obezbedio mu je 29,355 evra.

Ove godine je Kicbil uvećao nagradni fond, pa su premije za 5,3 odsto veće u odnosu na prošlu sezonu. Prolaskom u polufinale Kicbila, Laslo bi mogao doći do ličnog rekorda na ATP listi i obezbediti 33. poziciju na svetu. Eventualno osvajanje ovog takmičenja lansiralo bi ga na 27. mesto na planeti, što bi definitivno bio najbolji plasman u karijeri.

Podsećamo, Laslo Đere nije uspeo da u Hamburgu podigne svoj treći trofej, pošto je pre dve nedelje izgubio u finalu ATP turnira u Nemačkoj od domaćeg tenisera Aleksandra Zvereva (7:5, 6:3). Ipak, to je bio odličan turnri za predstavnika Srbije - uspeo je da veže trijumfe protiv Tomasa Ečeverija, Gvida Pelje, Lorenca Muzetija i Žižen Žanga. Bio je to Đereov najbolji turnir ove sezone, a mnogobrojne navijače su njegove pobede u nizu podsetile na niz koji je 2019. godine imao u Rio de Žaneiru.

Tada je Đere, na iznenađenje teniske javnosti, osvojio turnir 500 serije i uspeo da po prvi put u karijeri savlada nekog Top10 igrača. Pobeda nad Dominikom Timom donela mu je veliki skok na ATP listi, a ceo svet je stigao da upozna i njegovu drugu stranu - pehar je posvetio preminulim roditeljima, zbog čega je i zaplakao pred kamerama.

BONUS VIDEO: