ŠTA!?

NEZAPAMĆEN SKANDAL! Sudija koji je nervirao Novaka UKRAO SET teniseru "na ić": Amerikanac legao preko mreže i ništa!

Autor Milutin Vujičić

Dugo nismo videli ovakav teniski propust i to na turniru kategorije "hiljadu" kada je oštećen Miloš Raonić.

Izvor: Twitter/Deportillo_mx/Screenshot

Škotski sudija Fergus Marfi, sa kojim se i Novak Đoković svađao u finalu Vimbldona protiv Karlosa Alkaraza, napravio je još jedan veliki propust. Na samom startu mastersa u Torontu bukvalno je "ukrao set" domaćem teniseru Milošu Raoniću protiv Frensisa Tijafoa. Kanađanin i Amerikanac igrali su vrlo naporan taj-brejk prvog seta, a odlučujući poen za 14:12 Tijafo je osvojio nakon što se uhvatio za mrežu!?

Tijafo je istrčao na mrežu i sjajno "uštopovao" lopticu koju Raonić nije mogao da stigne, međutim posle toga nije mogao da se zaustavi i natrčao je na mrežu preko koje je "legao", a svi na tribinama očekivali su da će zbog tog detalja izgubiti taj poen. Ipak, sudija je objasnio da je poen, a samim tim i set, pripao Tijafou.


Očekivano, Raonić se pobunio kod arbitra i pitao se kako je moguće dase takve stvari dešavaju na turniru iz kategorije "hiljadu", kada sude najbolje svetske sudije. Objašnjeno mu je da je Tijafo dirao deo mreže "rezervisan za dublove" i da zbog toga nije bilo nikakvog prekršaja, što je naravno besmislica - mreža je mreža i podjednako se tretira gde god je igrač dodirnuo u toku poena. A ne samo da je Tijafo dodirnuo, nego i više od toga...

Na kraju ubeđivanje nije pomoglo, Tijafo se složio sa odlukom sudije (!?), ali potom je karma uzela svoje. U nastavku meča povratnik na teniski teren Miloš Raonić je napravio preokret i dobio dva seta (7:6, 6:3) za prolaz dalje.


BONUS VIDEO: