IDEMO NOLE!

NOVAČE, UZMI AMERIČKE MILIONE: Velika promena na US openu

Autor Marina Periškić

US open podigao je nagradni fond u odnosu na prošlu godinu, a Novak Đoković ide po titulu u Njujorku.

Izvor: Profimedia

US open ove godine podiže novčanu nagradu turnira za čak 8% u odnosu na prošlu godinu potvrdili su organizatori poslednjeg grend slem turnira sezone. Ukupan nagradni font podeliće učesnici turnira a on iznosi čak 65.000.000 dolara što će svakako biti motiv više i za Novaka Đokovića koji se sprema za takmičenje. Srpski as ima 23 grend slem titule, po tome je već rekorder, ali će pokušati u Americi da dodatno uveća tu brojku.

U odnosu na prošlu godinu, pobednici u singl konkurenciji dobiće 3.000.000. dolara, što je za 15% više nego prošle godine, a polufinalisti će poneti kući 1.5.000.000. miliona. Takođe, smeši se povećanje zarade i u dubl konkurenciji, a šampioni titule će poneti 700.000 dolara, odnosno drugoplasirani po 350.000 dolara.

US Open biće odigran od 28. avgusta do 10. septembra, titulu u muškoj konkurenciji brani Španac Karlos Alkaraz, a Novak Đoković mu je definitivno najveći rival na putu ka odbrani titule, dok je u konkurenciji teniserki titula u vlasništvu Ige Švjontek. Podsetimo, nagradni fond na Australijan openu i Rolan Garosu bio je 53 miliona, a na Vimbldonu 56,5 miliona.

 BONUS VIDEO: