SPREMAN JE

HTELI DA VIDE UPLAKANOG NOVAKA, A OVOME SE NISU NADALI! Đoković odgovorom pokazao Amerima da NE MOGU da ga povrede

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković pun je samopouzdanja pred početak tunira u Sinsinatiju.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković (36) došao je u Ameriku prvi put posle dve godine. Napada titulu na US openu i 24. grend slem pehar, ali će pre toga pokušati da osvoji 38. Masters trofej u Sinsinatiju. Navijači su ga sjajno prihvatili, trenirao je na punom stadionu, pa je onda prvi put odgovarao na pitanja medija na zvaničnoj konferenciji za štampu.

Jedna od prvih tema bio je Karlos Alkaraz i nedavni poraz u finalu Vimbldona. "Nije ni prvi ni poslednji meč koji sam izgubio, prošlo me je za jedan dan. Imao sam set lopte u drugom setu, brejk lopte u petom. Neizvestan meč, zasluženo je pobedio, bio je bolji u ključnim trenucima. Posle toga mi je trebao odmor i malo vremena da provedem sa porodicom", rekao je Novak.

Nije zabrinut, gladan je uspeha. "Da nisam motivisna, ne bih bio ovde. Želeo sam da dođem, US open je tu, iza ćoška. I dalje imam glad i motivaciju za igranjem na najvećim turnirima. Najveća draž sporta je želja za pobedom i titulama."

Novak je Sinsinati osvojio 2019. i 2020. godine, s tim što je pre tri godine turnir održan u Njujorku zbog korone. "Nisam bio u Sinsinatiju još od 2019. godine i drago mi je što sam se vratio. Dve godine nisam bio u americi i stvarno mi je drago da sam ovde."

Trenirao je pred punim tribinama, navijači su jedva čekali da ga vide. "Iskreno, bilo je neverovatno. Šalio sam se sa Ivaniševićem i pitao ga da li smo na pravom terenu, jer je delovalo kao da je bio meč, ne trening. Zaista sam im zahvalan što su došli u tolikom broju na trening. Tokom nekih poena je atmosfera bila neverovatna, ljudi su bili uključeni. Primetio sam da ima mnogo mladih navijača što uvek želim da vidim, daje mi veću inspiraciju", zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO: