OTKRIVENO

NOVAK NE PRIMA PENZIJU ZBOG JEDNOG PAPIRA! Ispunio je uslov, zadužio nas, a evo kako je nastala GREŠKA

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković ne prima državnu penziju zbog toga što je matični savez napravio grešku.

Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković zbog greške matičnog saveza nije počeo da prima nacionalnu sportsku penziju od 35. godine, prenosi "Sport Klub". Đokovićev slučaj isti je zapravo kao i slučaj plivača Milorada Čavića koga Plivački savez Srbije nije prijavio na vreme za nacionalnu penziju, tako da iako tehnički ispunjava uslov, Nole je "propustio voz" da dobije novčanu nadoknadu koja mu zbog svega urađenog pripada.

Teniski savez Srbije, poput Plivačkog saveza Srbije nije na vreme podneo dokumentaciju za Novakovu olimpijsku bronzu iz Pekinga osvojenu još davne 2008. godine, na šta je još u decembru 2009. ukazala "Politika". Tako su greškom "preskočeni" Čavić i Đoković, pošto je uredba u aprilu 2009. godine promenjena i zaslužni sportisti postaju penzioneri od 40. Uredba je u aprilu 2009. godine promenjena i prema njoj zaslužni sportisti postaju "penzioneri“ od 40. godine.

Na taj način, rok za apliciranje je istekao mesec dana po donošenju nove uredbe i to je automatski značilo da ni Čavić ni Đoković ne potpadaju pod staru uredbu. Da je sve urađeno po pravilima, Novak bi postao "penzioner" 22. maja 2022. godine, a jasno je svima da se to u međuvremenu nije dogodilo.

Vlasnik 23 grend slem titule do sada je već izgubio 14 mesečnih primanja u iznosu od dve prosečne plate u Srbiji za prethodnu godinu, a ukupno će do svoje 40 godine izgubiti 60 penzija, ako nešto ne bude ispravljeno.

BONUS VIDEO: