Reprezentacija

ĐOKOVIĆ PREUZIMA KORMILO SRBIJE U DEJVIS KUPU: Objavljen spisak tenisera koje predvodi Novak

Autor Marina Periškić

Teniski savez Srbije objavio je spisak igrača koji će predstavljati Srbiju u Dejvis kupu, kao i kada se održavaju pomenuti mečevi.

Izvor: Sportklub/Screenshot

Tačno mesec dana deli nas od susreta Srbije i Španije u Valensiji u okviru grupne faze Dejvis kupa Svetske grupe 2023. U međuvremenu selektor Srbije, Viktor Troicki, odlučio je da skrati spisak igrača koji će nastupiti za reprezentaciju. Grupna faza finalnog turnira Svetske grupe Dejvis kupa 2023. na programu je od 12. do 17. septembra 2023. u četiri grada domaćina (Bolonja, Mančester, Valensija i Split).

Dejvis kup selekcija Srbije odlukom žreba nalazi se u Grupi C, domaćin je Valensija u kojoj su i timovi Španije, Južne Koreje i Češke. Na užem spisku Dejvis kup selekcije Srbije nalaze se: Novak Đoković (2. mesto na ATP listi), Laslo Đere (34), Miomir Kecmanović (41), Dušan Lajović (66) i Hamad Međedović (144), sa mogućnošću zamene tri igrača u odnosu na dostavljeni spisak pre početka takmičenja.

Prvi meč u Valensiji Srbija igra protiv Južne Koreje 12. septembra, sledi meč sa Španijom 15. septembra i na kraju meč sa Češkom 16. septembra 2023. Finalni turnir u kome će učestvovati osam selekcija iz grupnih faza biće održan u Malagi od 21. do 26. novembra 2023. Podsećamo, da će Novak Đoković gotovo sigurno igrati u Dejvis kupu, jer da bi stekao uslov da igra na Olimpijskim igrama sledeće godine, mora da nastupi u ovom takmičenju.

BONUS VIDEO: