Sve lakše

NOVAKU SE ČISTI ŽREB KA TITULI U SAD! Odigrao samo JEDAN set, a već može da misli o trofeju!

Autor Dušan Ninković

Najbolji teniser svih vremena želi da osvoji dva trofeja u SAD, a prvo je na redu Sinsinati gde mu se čisti put do titule.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je u Sinsinatiju i priprema se za učešće na US openu gde želi da stigne do 24. grend slem titule, ali nema sumnje da će srpski teniser želeti da osvoji i turnir u Ohaju. Nakon odmora u regionu potrebno mu je da se navikne na američki beton, a važnu ulogu u tome moglo bi da odigra i što mu se "čisti" žreb!

Najbolji teniser svih vremena već je stigao u treće kolo turnira, iako je do sada odigrao samo jedan set. Đoković je u prvom kolu bio slobodan, a zatim u drugom odigrao samo jedan set protiv Davidovič Fokine koji je zbog povrede predao meč. Tako je Novak bez previše umora stigao na megdan Gaelu Monfisu kojeg je u karijeri pobedio 18 puta i nijednom nije izgubio od njega!

Da stvari budu malo lakše za Novaka Đokovića postarao se Dušan Lajović, koji mu je eventualni rival u kasnijoj fazi turnira. Duci je spektakularnom partijom eliminisao Janika Sinera koji je nedavno osvojio Toronto, a to je za sada jedna od najvećih senzacija na turniru. Sa druge strane, meč drugog kola predao je Holger Rune, što bi Novaku Đokoviću moglo da olakša posao u polufinalu, ukoliko do te faze turnira ne stigne ni Danil Medvedev - a poznato je da Rus uvek može da ima loš dan i da razočara svoje navijače.

Naravno, najveći rival Novaka Đokovića na putu do titule u Sinsinatiju biće Karlos Alkaraz. Prvi teniser sveta i prvi nosilac na poslednjem turniru pred US open nalazi se u gornjoj polovini žreba i takođe ne bi trebalo da ima problema do finala. I njemu se žreb očistio pošto su u dosadašnjem delu turnira već ispali Kasper Rud, Andrej Rubljov, Frensis Tijafo...

BONUS VIDEO: