Tenis

"REŠITE PROBLEM, NE IGRAMO NA ČELENDŽERU": Ogorčen Zverev ne može da veruje gde je došao

Autor Marina Periškić

Nemački teniser Aleksander Zverev imao je zamerke na račun organizatora turnira u Sinsinatiju.

Izvor: Profimedia

Slavio je pobedu Aleksander Zverev u drugom kolu turnira u Sinsinatiju protiv Jošihita Nišioka. Međutim, teniser nije mogao da sakrije svoje nezadovoljstvo situacijom u kojoj se našao. Izgleda da su ovog puta organizatori turnira zakazali. Zverev je nadigrao svog rivala u drugom kolu turnira, međutim muzika sa centralnog terena konstantno je ometala nemačkog tenisera.

Danima je Zverev opterećen glasnom muzikom pa je skrenuo pažnju sudiji da su teniseri na sporednim terenima u nepovoljnom položaju zbog zvukova koji konstantno ometaju igrače. Nemac je zamolio sudiju Orelia Torta da pozove supervizora kako bi rešio ovaj problem. "Niste vi krivi, ali ovo je smešno. Igramo Masters, ne igramo 250-icu. Osvojio sam ovaj turnir. Nije ovo tamo neki turnir koji igramo. Muzika je bukvalno dopirala u momentu kada smo i on i ja imali brejk lopte", počeo je Aleksender.

Došao je tada i supervizor turnira Džeri Armostrong da sasluša Nemca i da pokušaju da pronađu adekvatno rešenje, ali teniser je nastavio sa prigovorima: "Džeri, igramo Masters. Na ovom terenu smo danas ja, Rud, Rune, Monfis. Svi smo igrači koji su ili osvojili Masters ili igraju već više od 10 godina. Moram da serviram na brejk lopti uz muziku i moram da vraćam brejk uz muziku. Nedostaju vam tereni jer se mečevi nisu igrali u utorak, ali onda prilagodite, isključite muziku. Igramo Masters, ne igramo čelendžer ili ATP 250. Igramo na jednom od najvećih turnira. Ovo šteti turniru", zaključio je Nemac. Armostrong nije odreagovao kako je Zverev očekivao, rekao je da nema rešenje i da bi voleo da može da mu pomogne. 

BONUS VIDEO: