Bravo Nole!

NOVAKA JE VEĆ SRAMOTA KOLIKO "UNIŠTAVA" MONFISA! Dobio ga 19. put, opet srušio Federerov rekord

Autor Marina Periškić

Novak Đoković je u četvrtfinalu mastersa u Sinsinatiju nakon što je savladao Francuza Gaela Monfisa sa ubedljivih 6:3, 6:2.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je u trećem kolu turnira u Sinsinatiju savladao Francuza Gaela Monfisa sa ubedljivih 6:3, 6:2 za samo 68 minuta na terenu. Za mesto u polufinalu, Đoković će igrati protiv Tejlora Frica. U međusobnim susretima, Đoković nema izgubljenih mečeva protiv francuskog tenisera, tako da Novak upisuje u svoju listu velikih 19:0, što je ujedno i najbolji skor u istoriji tenisa protiv istog rivala.

Đoković je istakao da mu odgovara stil igre koji poseduje Monfis. Uspeo je da podigne nivo igre, da zadrži servis i da natera protivnika na greške: "To je evolucija dva igrača u poslednjih 15 godina, mi se znamo od juniora. Mučio sam se dosta sa njim, svaka loptica se vraća, bilo je teških poena i sada, posebno u prvom delu meča. Uspeo sam da zadržim servis, da osvajam gemove na svoj servis, terao sam ga da igra. Napravio je dosta grešaka iz forhenda. Podizao sam nivo svoje igre. Odgovara mi njegov stil igre, nismo igrali neko vreme, drago mi je da ga vidim opet na terenu. Jedna od najbržih tvrdih podloga na turu. Pričao sam sa mnogo igrača, slažu se, teško je kontrolisati, ako serviraš dobro to pomaže i daje ti prednost. Znam da je to ključ. Nadam se da ću nastaviti. Postoje neki elementi igre koji mi odgovaraju. U prvih nekoliko mečeva bilo je neizvesno, zahtevno, posebno fizički. Sa njim sam uvek pronalazio način da pobedim iako je bilo nekih mečeva koje je on mogao da dobije. Lepo je videti ga ponovo", zaključio je Novak nakon duela.

Srpski teniser još je jednom pokazao zašto je apsolutno broj jedan kada je reč o ovom sportu. Upisanom 19. pobedom pokazao je Francuz još uvek nema rešanja za Novaka. Do sada, Rodžer Federer savladao je Mihaela Južnog u međusobnoim duelima sa konačnih 17:0, a isto toliko pobeda odneo je i Rafael Nadal protiv Rišara Gaskea.

BONUS VIDEO:

Novak Đoković
Izvor: YouTube/NBA fans