Tenis

ALKARAZ NIJE ONAJ PRAVI, ALI IDE KA ĐOKOVIĆU: Španac se muči, sapliće i uvek "preživi"

Autor Mladen Šolak

Španac se namučio u Sinsinatiju, ali ipak ušao u polufinale

Izvor: Profimedia

Prvi teniser sveta Karlos Alkaraz pobedio je u Sinsinatiju 70. na ATP listi, Australijanca Maksa Pursela, u tri seta - 4:6, 6:3, 6:4. Na taj način, on se plasirao u polufinale, u kojem će igrati protiv Huberta Hurkača. Ujedno, Španac je napravio još jedan korak ka iščekivanom finalu protiv Novaka Đokovića, s tim da Novak i ove noći igra poslednji na turniru i završava pred ponoć u Ohaju, odnosno u zoru prema vremenu u Srbiji.

A dok se Nole spremao za meč protiv Amerikanca Tejlora Frica, Alkarazu je bilo potrebno čak dva sata i 13 minuta da izbaci Pursela. Loše je počeo, a onda je brejkom u drugom gemu stekao 3:0 i na toj prednosti izjednačio u setovima, 1:1. U trećem je viđena ogromna borba, obojica su gubili servise, ali je prelomio Alkarazov brejk pri rezultatu 4:4. Doduše, Australijanac je i u sledećem gemu imao brejk loptu, ali je nije iskoristio, pa je Španac to kaznio i uprkos značajnim problemima opravdao ulogu favorita.

Podsetimo, on je prošle nedelje na turniru u Torontu ispao u četvrtfinalu od Tomija Pola, a u Sinsinatiju mu se u prošloj rundi osvetio za taj poraz. I tada je, kao i u petak uveče, takođe odigrao meč na tri seta, kao i u prvom kolu, protiv Australijanca Džejsona Tompsona. Španac se muči, ali ipak pobeđuje i nalazi način da ide ka završnici poslednjeg turnira pred US Open, koji će biti njegov prvi grend slem u karijeri na kojem će braniti titulu.

U međuvremenu, ulog u Sinsinatiju je i prvo mesto i zna se šta je Alkarazu potrebno da odbrani čelo ATP liste.

BONUS VIDEO: