Pun gas

NOVAK OD PONEDELJKA OPET PRVI NA ATP LISTI: Potrebno je da se dese dve stvari, jedna već večeras!

Autor Nikola Lalović

Novak Đoković u ponoć igra polufinale Sinsinatija sa Aleksom Zverevom, ali pre toga će znati da li opet može na prvo mesto.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je pobedom nad Tejlorom Fricom 6:0, 6:4 došao do polufinala turnira u Sinsinatiju, pokazao da je u sjajnoj formi, ali i zadržao šansu da naredni ponedeljak dočeka na prvom mestu ATP liste. To bi mu bila jubilarna 390. nedelja na čelu, ali da bi se to desilo mora da gleda ka Karlosu Alkarazu. 

Mladi Španac kome je ovo 33. nedelja na vrhu je takođe ušao u polufinale Sinsinatija gde će igrati sa Hubertom Hurkačem. Trenutno je Alkaraz skupio 9.575 bodova, a ukoliko pobedi Poljaka biće van domašaja srpskog tenisera jer bi plasmanom u finale došao do 9.815 bodova. 

Novak je sada na 9.155 bodova, a eventualna pobeda nad Aleksom Zverevom u polufinalu bi ga pogurala na 9.395 poena. To mu ne bi bilo dovoljno da pobedi, ali bi u slučaju trijumfa na turniru imao 9.795. To je teoretski dovoljno za prvo mesto. 

Ipak ono što je potrebno je da prvo Karlos Alkaraz u meču koji se igra u subotu od 21 čas izgubi od Huberta Hurkača! Ipak čak i ako se to ne desi imaće Novak veliku šansu da opet bude prvi na US Openu. Prošle godine tamo nije mogao da igra, a ove će nastupiti, pa dok Alkaraz brani 2.000 poena, Novak je "na nuli"!

BONUS VIDEO: