Čudo od igrača!

NOVAČE, SAMO TI MOŽEŠ PROTIV ALKARAZA! Španac napravio ČUDO i čeka Đokovića!

Autor Dušan Ninković

ATP lista kaže da je Karlos Alkaraz najbolji teniser na svetu, a njegove partije govore da samo protiv Novaka Đokovića ima problema. Svi ostali porazi su samo sporadični ispadi talentovanog Španca.

Izvor: Profimedia

Nakon velike drame zbog koje Novak Đoković mora da čeka početak svog polufinalnog meča protiv Aleksandera Zvereva, Karlos Alkaraz je prvi finalista Sinsinatija! Prvoplasirani teniser sa ATP liste uspeo je da napravi nestvaran preokret protiv Huberta Hurkača (2:6, 7:6, 6:3), spasi meč loptu u drugom setu, "okrene" Poljaka u taj-brejku i zatim rutinski završi meč... Ili, da kažemo da je poljski teniser prokockao dobijen meč?

Imao je Hurkač sve u svojim rukama. Ubedljivo je dobio prvi set (6:2) za manje od 40 minuta igre, a zatim je i tokom drugog seta lomio protivnika. U prvom delu susreta Alkaraz nije imao nikakvo rešenje za ubitačne servise poljskog tenisera, a i kada bi došao do brejk prilika nije znao kako da ih iskoristi. Popravio se u drugom, ali je i tu bilo veoma teško za njega.

Pri rezultatu 5:4 za Hurkača mladi španski teniser je igrao nšto slabiji gem na svoj servis i meč je tada mogao da bude gotov. Hubert je imao zicer na meč loptu, ali ga nije iskoristio i ostatak susreta izgledao je kao da nikada nije prešao preko toga... Istina, častio ga je Karlos Alkaraz mini-brejkovima na početku taj-brejka u drugom delu seta, ali poljuljanom Poljaku to nije donelo dovoljno stabilnosti. U ključnom delu meča imao je prednost (4:1), ali je zatim izgubio šest poena i set! Ostatak - rutina. Karlos Alkaraz je znao šta i kako, a Hubert Hurkač ostao mislima zarobljen u delu meča koji je trebalo da reši u svoju korist.

S obzirom na to da mu plan nije uspeo, prvi reket planete će igrati za titulu u Sinsinatiju. Protivnik Karlosa Alkaraza u meču za titulu biće Novak Đoković ili Aleksander Zverev. Njih dvojica su morali da sačekaju više od sat i po vremena u odnosu na prvobitan plan kako bi počeli meč za mesto u finalu, pa će u tom okršaju biti u podređenom položaju u odnosu na mladog Španca koji će imati više vremena za odmor do sutra uveče.

BONUS VIDEO: