Tenis

ĐOKOVIĆ - ALKARAZ, SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O FINALU! Kad se igra, gde je prenos i šta može da bude KLJUČNO!

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković igra protiv Karlosa Alkaraza u finalu turnira u Sinsinatiju.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković (36) protiv Karlosa Alkaraza (20) za titulu u Sinsinatiju. Finale Mastersa u Americi igra se u nedelju uveče od 22.30 po srpskom vremenu. Srpski igrač juri 38. pehar sa turnira iz serije 1000 i želi da se revanšira mlađem kolegi za nedavni poraz u finalu Vimbldona.

Najbolja moguća uvertira za predstojeći US open, ujedno i poslednji grend slem sezone. Mnogi se nadaju da će i tamo u borbi za trofej gledati Srbina i Španca. "Ovo je velika stvar za tenis. Broj jedan i broj dva igraju u finalu velikog turnira. Verovatno su to svi želeli i očekivali pred početak turnira. Tu smo", poručio je Đoković posle plasmana u finale.

Dakle, po četvrti put u karijeri će snage odmeriti Novak i Karlos. U dosadašnja tri okršaja dva puta je slavio mladi španski teniser. Svakako je to još jedan dodatni motiv za srpskog asa na poslednjem turniru pred grend slem u Njujorku. Detalj koji bi mogao da bude ključan u ovom finalu je činjenica da je Karlos umorniji zbog mnogo većih napora u Sinsinatiju...

KAD SE IGRA I GDE JE PRENOS?

Izvor: Profimedia/Imago Cincinnati USA Copyright: Camilla Stolen L1080812A

Finale Sinsinatija između Đokovića i Alkaraza počinje u 22.30 po srpskom vremenu. Pre toga će od 19.30 u ženskom finalu igrati Koko Gof (SAD) i Karolina Muhova (Češka).

Prenos je na televiziji Sport klub, ali kao i uvek tekstualni prenos možete da pratite na MONDU.

BORBA ZA PRVO MESTO

I Novak i Karlos već su obezbedili učešće na Završnom mastersu u Torinu i nastavlja se njihova borba za prvo mesto na ATP listi. Ono što se zna jeste da Đoković ni u slučaju pobede neće moći da preuzme tron. Maksimalan broj poena koje može da osvoji osvajanjem titule je 9.795, a Španac i ako izgubi imaće 9.815.

Neće previše to da utiče na Srbina pošto novu šansu ima već na US openu gde ne brani poene, dok Alkaraz brani titulu osvojenu prošle sezone.

NOVAK TRAŽI OSVETU

I jedan i drugi su u polufinalima imali teške mečeve, Alkaraz je igrao tri seta sa Hurkačem, a Đoković dva tesna seta sa Zvervim. Srpski teniser će u ovom okršaju tražiti i osvetu za poraz u finalu Vimbldona. U prvom meču u Madridu prošle godine Španac je slavio (6:7, 7:5, 7:6), pa je Novak u polufinalu Rolan Garosa bio bolji (6:3, 5:7, 6:1, 6:1), a onda je u borbi za pehar u Londonu Karlos odneo trofej (1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4).

Kada je u pitanju put do finala Novak je bio brži i sigurniji. U prvom koludobio je Fokinu koji mu je predao meč. Onda je rutinski u dva seta savladao prvo Monfisa, pa onda i Frica i pravi test imao je tek protiv Zvereva. Za razliku od njega Alkaraz se žestoko mučio i sva četiri meča dobio je posle tri seta, prvo Tompsona, pa onda Pola, Pursela i na kraju Hurkača koji je imao sve u svojim rukama pošto je dobio prvi set (6:2), pa je u drugom imao meč loptu i vođstvo od 4:1 u taj-brejku. Izgubio je taj-brejk (7:4) i onda i treći set (6:3).

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

BONUS VIDEO: