Tenis

KRIK ŠAMPIONA - NOVAK ODMAH POCEPAO MAJICU! Đoković ovaj trenutak NIKAD neće zaboraviti! (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Bio je ovo jedan od najtežih mečeva u Novakovoj karijeri

Izvor: Tennis TV/Screenshot

Novak Đoković pobedio je Karlosa Alkaraza u najdužem finalu Sinsinatija u istoriji i posle četiri sata neponovljive bitke podigao trofej. Odmah nakon pobedničkog poena, Nole je ispustio šampionski krik i pocepao majicu od sreće. Osvojio je 95. titulu, ali malo koja mu je bila ovako značajna, bez ikakve dileme! U pitanju je njegov 39. masters pehar, znojem natopljen od vrha do dna.


"Ludo je bilo. Iskreno, ne znam šta drugo da kažem. Teško je, jedan od najtežih mečeva koje sam ikad igrao. Nije bitan turnir, nivo, kategorija, igrač... Neverovatno, od početka do kraja. Obojica smo prošli kroz toliko toga, kroz uspone i padove, neverovatne, loše gemove, uzdizanja, padove, vraćanja... Jedan od najuzbudljivijih mečeva koje sam ikad odigrao. Zbog ovakvih mečeva radim svakodnevno i nikad nisam imao sumnju da li mogu da i dalje isporučim svoju najbolju igru kad je najbitnije", rekao je Novak posle meča.

"Alkaraz? Nema šta da se kaže. Svako ko je gledao ovaj meč na stadionu ili na televiziji, video je da ovaj rivalitet postaje sve bolji i bolji. Alkaraz je neverovatan igrač, tako je mlad i pokazuje toliko hrabrosti...", dodao je on.

"Teško je opisati sve što sam doživeo, jedan od najtežih i najuzbudljvijih mečeva koje sam imao. Zbog ovakvih mečeva i trenutaka nastavljam da radim svakog dana", poručio je Đoković na srpskom, umoran ali i sve vreme nasmejan. Osvojio desetine većih trofja, ali malo koji će mu biti ovako drag.

BONUS VIDEO: