HIT!

MISLIM SE, ČOVEČE, DAJ ODUSTANI VIŠE! Novak pecnuo Alkaraza, pa shvatio IRONIJU: Imao sam sunčanicu i rekao sebi IGRAJ!

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković je "kritikovao" Karlosa Alkaraza jer nije odustajao ni kada je bio pred porazom, a istovremeno je pričao i o tome da nije razmišljao da se preda protiv Španca - iako je imao sunčanicu u finalu Sinsinatija.

Izvor: Twitter/@TennisTV/Printscreen

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je titulu u Sinsinatiju pošto je na neverovatan način savladao Karlosa Alkaraza (5:7, 7:6, 7:6) i to posle četiri sata bespoštedne borbe. Delovalo je u jednom trenutku da je Nole pred porazom, pošto ga je pored Alkaraza mučila i vrućina, ali se nekako povratio u meč i dobio sledeća dva seta. Jedva je stajao više na nogama, ali je ponovo pokazao veličinu jer je još satima posle osvajanja titule ispunjavao sve svoje obaveze kao šampion, pa je došao "mrtav umoran" i na intervju - i dao zanimljive odgovore.

"Ne znam šta da ti kažem, a nemam više energije", nasmejao se Novak Đoković: "Ovo je bio rolerkoster za obojicu. Počeo sam dobro, ali bilo je jako vruće tokom dana... Svakog sata su se menjali uslovi na terenu tokom četiri sata. Mislim da sam imao sunčanicu, ali odigrao sam jedan poen i rekao sam sebi - okej, možda i imam šansu. Sačuvao sam meč-loptu, on je sačuvao neke poene, bio je ovo neverovatan tenis i ovo je jedan od najtežih mečeva koje sam ikada odigrao. I jedan od najkompletnijih", naglasio je srpski teniser.

U drugom setu je Alkaraz bio pred pobedom, ali je Novak Đoković uspeo da se vrati u duel i dodao je da mu se dopalo što je kvalitet tenisa rastao tokom susreta, posebno jer su obojica davali sve od sebe. Priznaje da je ponekad igrao i automatski samo da bi se pripremio za sledeći poen i sačuvao snagu, pošto je Alkaraz bio "kao zid".

"Imao sam mnogo šansi u trećem setu da napravim brejk i imao sam priliku da dobijem meč, a onda je Karlos osvojio onaj poen. Mislim se, čoveče, odustani više, daj više... Neverovatno je kako vraća lopticu i uživanje je igrati protiv njega, ali je isto tako i patnja. Publika je sigurno uživala, nas dvojica i ne tako mnogo", rekao je Novak Đoković koji je verovatno u tom trenutku shvatio da je igrao protiv "svoje kopije", jer se ni sam nije predao kada je delovalo da ne može.

Novak je dodao da veruje da može da "kopa još dalje" i da zato što neguje takav "majndset" jedino još može da se bori sa mlađom generacijom, posebno Karlosom Alkarazom koji je sada prvi teniser sveta. Zato kao nikada do sada brine o svakom detalju kako bi ostao u vrhu.

"I onda dođu ovakvi dani kao potvrda toga... Ne kažem da sam gladan kao pre 15 godina. Moram da biram sve pažljivije sa svojim timom i moji najveći ciljevi su grend slemovi", zaključio je Novak.

BONUS VIDEO: