IDEMO!

ĐOKOVIĆ SE VRAĆA NA PRVO MESTO! Matematika je jasna - evo šta mu je potrebno da bi bi prestigao Alkaraza

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković vratiće se na prvo mesto već na US openu ako preskoči prvu prepreku na turniru.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković (36) osvojio je titulu u Sinsinatiju i po ko zna koji put pokazao je svima zašto je on najbolji teniser svih vremena. Srušio je novu zvezdu svetskog tenisa Karlosa Alkaraza (20) posle neverovatnog preokreta. Nije uspeo da se vrati na prvo mesto, jer je Špancu za to bilo dovoljno da uđe u finale, ali neće još dugo morati da čeka.

S obzirom na to da Karlos brani titulu u Njujorku, da će biti obrisani poeni i da Novak ne brani nijedan bod jer nije igrao prošle sezone matematika je jasna. Srbinu je dovoljno da ostvari pobedu u prvom kolu US opena i preuzeće tron. Uskoro će se održati i žreb za poslednji grend slem sezone pa će biti poznato i koga će Nole morati da dobije za povratak na vrh.

Mogli bi i tamo Novak i Karlos da "ukrste rekete". Igrali su ove sezone u polufinalu Rolan Garosa, finalu Vimbldona i Sinsinatija. S obzirom da su na suprotnim stranama žreba sigurno ne mogu da se sastanu tek u finalu. Rivalstvo između njih dvojice se polako stvara, trenutno je 2:2 u međusobnom skoru. "Videli ste, nema šta da kažem. Svi koji su gledali mogli su da vide da je ovo rivalstvo sve bolje i bolje. Sjajan je igrač, mnogo ga poštujem. Pokazuje snagu u najbitnijim momentima i to je impresivno", pohvalio je Novak rivala.

 BONUS VIDEO: