NIJE ZABORAVIO

"TI SI ME VRATIO IZ MRTVIH!" Kad se sve završilo, Novak prišao svom SPASITELJU: Ovo je svima promaklo

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković je posle pobede protiv Karlosa Alkaraza stigao da se zahvali i lekaru koji mu je mnogo pomogao.

Izvor: Printscreen/Sport klub

Novak Đoković (36) stavio je svima do znanja da ne planira da ide u penziju još uvek. U finalu turnira u Sinsinatiju je posle skoro četiri sata igre srušio Karlosa Alkaraza (20) i došao je do 39. titule na Masters turnirima. Prošao je kroz sve i svašta tokom ovog meča i zato se po završetku susreta prvo zahvalio jednoj osobi - doktoru!

Detalj mnogi nisu primetili u TV prenosu jer se dogodio posle ceremonije i fotografisanja sa peharom. Krenuo je Srbin tada nazad ka svojoj stolici i pored nje je bio lekar turnira koji mu je mnogo pomogao na početku drugog seta kada ga je udarila sunčanica. Dao mu je određene lekove i doprineo da ostane na terenu i da napravi preokret. "Hvala ti, vratio si me iz mrtvih", rekao mu je Novak kada mu je prišao da mu se zahvali.

Bio je srpski as na pragu poraza. Izgubio je prvi set (7:5) i u drugom je mladi španski igrač vodio sa 4:2 i išao je ka pobedi. Novak nije odustajao, ostao je strpljiv, čekao i dočekao svoju šansu. Vratio je brejk, pa je onda u taj-brejku spasao meč loptu i izjednačio, pa je posle nove drame i taj-brejka u trećem setu stigao do pobede. Sada je i na korak do povratka na prvo mesto i to će moći da učini već na US openu.

 BONUS VIDEO: