BURNO!

NOVAK CELU NOĆ VIKAO NA MARKA! Prvo je PSOVAO Ivaniševića, pa promenio jezik zbog "nove žrtve"

Autor Milutin Vujičić

Da li znate ko je Marko Paniki? Upoznajte važnog člana stručnog štaba Novaka Đokovića.

Izvor: Sportklub/Screenshot

Srpski teniser Novak Đoković je posle skoro četiri sata borbe sa vrućinom i Karlosom Alkarazom došao do titule u Sinsinatiju, a posle svega što je preživeo u finalu - nije ni čudo što kaže da je to jedna od najtežih pobeda u karijeri. Na kraju, Đoković je slavio 2:1 (5:7, 6:7, 6:7),  a posebno se obratio svom timu koji ga je još jednom "trpeo" kada mu nije išlo i morao da sluša i razne psovke i izlive besa, koje mnogi ne bi. I toga je svestan Novak...

"Želim da kažem svom timu što prolazimo kroz uspone i padove zajedno. I ponovo. Nekada ne znam kako uspevate da me podnosite i hvala vam, hvala što ostajete uz mene u teškim trenucima tokom karijere, ali i danas. Bio je ovo jedan od najtežih mečeva koje sam ikada odigrao na bilo kom turniru", kazao je Đoković na kraju meča kada se okrenuo prema svom "boksu", gde su ga sačekali umorni pogledi najbližih saradnika koji su potrošili mnogo energije i snage kako bi Noletu dali najbolje savete protiv trenutno najvećeg rivala Karlosa Alkaraza.

Videli smo kako je prvi trener Goran Ivanišević na početku meča savetovao Novaka Đokovića o tome kako da se postavi za servise Karlitosa, potom kako mu je novi član stručnog štaba Karlos Gomez Erera, ili jednostavnije Čarli, ustajao i bodrio ga, međutim Nole je najviše imao komunikaciju sa svojim kondicionim trenerom Markom Panikijem.

U pitanju je Italijan koji sa Novakom Đokovićem radi duži niz godina, a u stručni štab se vratio 2019. godine i popunio mesto Fila Griča - i od tada je stalno uz Noleta. Specijalizovan je za pripremu sportista i još tokom 2018. godine se prvi put pojavio u timu na ideju tadašnjeg trenera Marijana Vajde, da bi se potom vratio u "boks". U pitanju je bivši sportista koji je dvostruki šampion Italije u skoku udalj, pa je tako radio sa mnogim atletičarima na ovom polju, kao i kao personalni trener teniserki kao što su Svetlana Kuznjecova, Li Na, Frančeska Skijavone, odnosno sa teniserom Fabijom Fonjinijem.

Izvor: Sportklub/Screenshot

Dakle, Nole upravo njemu i Miljanu Amanoviću može da zahvali što u 37. godini, i to na 37 stepeni Celzijusa, može da stoji na nogama posle četiri sata neverovatnog tenisa. Ali, da mu je lako, nije, pošto je upravo Panikija najviše Đoković "gađao" otrovnim strelicama tokom meča i tražio pomoć.

Više puta na italijanskom je vikao "pomozite mi, pomozite mi", na šta ga je Paniki hrabrio da mu noge dobro funkcionišu i da se ne obazire na ostale stvari. "Noge su ti u redu, ne obaziri se, biće sve u redu", bodrio ga je Paniki koji je više puta u toku meča morao i da ustane sa svog mesta kako bi podržao Đokovića, kome je ovakva energija i potrebna od svog tima i često ih kritikuje kada su veoma pasivni i ne savetuju ga.

Videli smo i kako su Čarli i Paniki "smućkali" poseban napitak tokom prvog seta, kada je Novaku pala energija usled sunčanice, a važan doprinos dao je i doktor koji je pomogao Đokoviću posle prvog seta i na tome mu se srpski teniser posebno zahvalio posle svečane ceremonije.

BONUS VIDEO: