PODRŠKA!

TENISKA INFLUENSERKA HVALI NOVAKA! Svi ćute, a lepa Rejčel prva rekla: Bravo, Đokoviću! (FOTO)

Autor Milutin Vujičić

Srpski teniser Novak Đoković dobio je priznanje za to što je pomogao da se promeni tenis.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/instagram/printscreen/rstuhlmann

Srpski teniser Novak Đoković godinama se borio protiv "bahatosti" čitave ATP organizacije, želeo je da obezbedi više novca za tenisere koji nisu u vrhu i ne mogu da žive od ovog sporta, a nakon što je osnovao svoj sindikat (PTPA) - konačno je uspeo da "istera" ono što je zamislio. Uveden je "minimalac" u iznosu između 75 i 300 hiljada dolara i to je sjajna vest za sve slabije rangirane tenisere koji će imati neku vrstu sigurnosti u budućnosti.

Program zvani "Bejzlajn" podrazumeva da će teniseri koji uđu u najboljih 250 dobijati novac i kada ne igraju podržali su sada mahom svi, a oglasila se i najpoznatija "teniska influenserka" Rejčel Šuman koja je već dugo bila uz Novaka i njegovu PTPA organizaciju, dok zna i od koga je sve poteklo.

"Profesionalni golf je naterao profesionalni tenis da razmatra i napravi važne promene. Biće ovo nekoliko zaniljivih godina u tenisu. Srećna sam što ovo vidim... Žao mi je samo što nije propisani minimum od 500 hiljada dolara, ali ovo je samo početak", istakla je Šuman koja je takođe na svoj način popularizovala tenis, pre svega na Instagramu gde je prati više od 300 hiljada ljudi.

Takođe, Rejčel je podržala i PTPA organizaciju tako što je podelila fotografiju sa njihovim logom, dodavši da teniseri i teniserke preko sindikata Novaka Đokovića konačno mogu da kažu šta zaista misle.

BONUS VIDEO: