OPA!

SENZACIJA NA US OPENU - ISPAO ČETVRTI TENISER SVETA! Kukao je pre meča, pa izgubio, Novaku se otvara žreb!

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković je u istom delu žreba sa Holgerom Runeom i bilo je projektovano da igraju u polufinalu...

Izvor: Profimedia

Senzacija na US openu, Holger Rune ispao je u prvom kolu! Danski teniser, inače četvrti reket sveta, izgubio je od Roberta Karbaljesa Baene (Španija) - 6:3, 4:6, 6:3, 6:2. Eliminisao ga je 63. igrač planete kom je omiljena podloga šljaka i koji je najbolje rezultate ostvario baš na toj podlozi, ujedno mu je ovo bio i prvi trijumf u karijeri protiv igrača iz najboljih 10. Ovom rezultatu raduje se i Novak Đoković koji je prema projektovanom žrebu trebalo da igra sa Runeom u polufinalu.

Pred start turnira on je javno kukao i na društvenim mrežama se žalio što je na terenu broj pet, a ne na nekom od glavnih terena. "Ovo je mapa US opena, ako možete da nađete teren broj pet, tu ću igrati prvi meč u ponedeljak", napisao je on pre dva dana. Verovatno će zbog te objave uskoro zažaliti...

Izgubio je danski igrač prvi set posle samo 35 minuta, ali je u drugom uzvratio, izjednačio i delovalo je da je pronašao svoj ritam i da će da napravi preokret. Nije se to dogodilo. Španac nije pao, osvojio je treći set, iako je posle 4:1 Rune došao do 4:3, ali se nije Karlos dao. Onda je u četvrtom dva puta oduzeo servis protivniku i rešio meč.

Novak i Holger odigrali su tri meča do sad i dva su pripala Dancu. Srbin je dobio prvi okršaj na US openu 2021. godine (6:1, 6:7, 6:2, 6:1), pa je posle toga Rune slavio na Mastersu u Parizu prošle godine (3:6, 6:3, 7:5) i onda ove godine na Mastersu u Rimu (6:2, 4:6, 6:2).

BONUS VIDEO: