Lep rezultat!

ĐOKOVIĆA ČEKA SRPSKI DERBI U NJUJORKU! Čiste rivale na US openu i najavljuju SPEKTAKL!

Autor Dušan Ninković

Novak Đoković će za narednog rivala u Njujorku imati srpskog tenisera Lasla Đerea.

Izvor: MN Press

Najbolji tensier svih vremena Novak Đoković bori se u ovim trenucima za plasman u treće kolo US opena, a tamo ga čeka srpski derbi - Laslo Đere je rutinski, za oko sat i po vremena igre, završio posao u drugoj rundi! Srpski predstavnik opravdao je ulogu 32. nosioca i savladao francuskog tenisera Iga Gastona - 3:0 (6:1, 6:2, 6:3).

Laslo Đere je sada u trećoj rundi i u ostatku večeri može da isprati meč Novaka Đokovića protiv Bernabea Zapate Miraljesa. Iz tog dvoboja stiže mu naredni rival, a iako zna da su mu šanse daleko manje sigurno bi želeo da na velikoj pozornici, pred punim stadionom, u udarnom terminu odmeri snage protiv najboljeg tenisera u istoriji.

Sudeći po dva meča koja je odigrao u njujorku, Laslo bi i na tom susretu mogao da bude tvrd orah za Đokovića. Do sada je igrao veoma dobro, pa bi Novak morao sa puno opreza da uđe u njihov drugi međusobni meč - nakon što je Novak Đoković prvi dobio u tri seta pre beogradskom publikom prošle godine.

Što se tiče meča druge runde, Đere je bio izuzetno raspoložen! Osvojio je prvih pet gemova u meču, a imao je priliku i da prvi set završi bez izgubljenog gema. Ipak, u tom delu meča prepustio je francuskom teniseru jedan gem, ali ritam nije spuštao ni u nastavku susreta. Đere je drugi deo meča otvorio sa dva brejka u prva tri gema, a kada su u četvrtom i petom teniseri razmenili po brejk bilo je jasno da i ovaj set ide u istom smeru kao prvi.

Najduže se igralo u trećem setu, gde je bilo najdramatičnije, ali... Bez većih problema Laslo Đere se našao u trećoj rundi US opena i tamo će - po svemu sudeći - imati izuzetno težak zadatak!

BONUS VIDEO: