Kraj!

SENZACIJA NA US OPENU - 7. NOSILAC NEĆE NA NOVAKA! Đoković ga čekao u četvrtfinalu, a on večeras ide kući!

Autor Dušan Ninković

Sedmi nosilac na US openu Stefanos cicipas završio takmičenje.

Izvor: Profimedia

Njabolji teniser svih vremena Novak Đoković, imaće, po svemu sudeći, veoma lagan posao da stigne u završnicu poslednjeg grend slema sezone! Nakon  što su se dogodila tri velika iznenađenja na samom startu turnira, favoriti su i u sredu nastavili sa užasnim partijama, pa je tako grčki teniser Stefanos Cicipas već stigao da spakuje rekete i napusti turnir - od Grka je u pet setova bio bolji Švajcarac Dominik Striker (7:5, 6:7, 6:7, 7:6, 6:3)!

Mladi švajcarski teniser trenutno zauzima tek 128. mesto na ATP listi, ali će Cicipas dobro zapamtiti njihov okršaj u drugom kolu US opena. Dominik je osvojio prvi set nakon napravljenog brejka u 12. gemu, a nije se predao ni kada je naredna dva izgubio u taj-brejku. Bila je treća sreća, pošto je uspeo da poravna na 2:2 kada su u četvrtom setu odigrali taj-brejk, a zatim se ispostavilo da je klinac iz Švajcarske psihički stabilniji od iskusnijeg Cicipasa.

U poslednjem delu meča napravio je brejk već u drugom gemu i zatim održao prednost sve do kraja susreta - za najveću pobedu u dosadašnjoj karijeri. To znači da je Stefanos Cicipas odigrao još jedan razočaravajući turnir i sada je već pitanje koliki su njegovi dometi u karijeri - grend slem titule i sam vrh ATP liste deluju daleko, pa čak i nedostižno za najboljeg grčkog igrača.

Podsećamo, devojka grčkog tenisera Paula Badosa povukla se sa turnira pre njegovog početka, pa teniski fanovi koji već mesecima prate njihov pokret moraće više vremena da provode na druđštvenim mrežama. Na terenu ih nećemo gledati.

Podsećamo, u Novakovoj polovini žreba već su se dogodila velika iznenađenja. Četvrti nosilac Holger Rune ispao je u prvom kolu, a nastavak izuzetno loših rezultata na velikim turnirima dogodio se Feliksu Ože-Aljasimu. Kanađanin je takođe završio US open u prvoj rundi, iako je bio projektovan za najtežeg protivnika Novaka Đokovića u četvrtom kolu turnira.

Sada je jasno da će u "donjoj" polovini žreba Novak Đoković za najteže rivale imati devetog nosioca tejlora Frica ili petog nosioca Kaspera Ruda.

BONUS VIDEO: