Tenis

CEO STADION U ŠOKU, NOVAK PRIŠAO SUDIJI - NE, NIJE MOJ POEN! Izbacila ga s US Opena, KRALA mu poen, a ovako joj uzvratio

Autor Mladen Šolak

Novak Đoković još jednom pokazao da je veliki, najveći.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković napravio je u meču 2. kola US Opena protiv Bernabea Zapate Miraljesa gest o kojem će se sigurno dugo pričati. U jednom gemu drugog seta, pri rezultatu 30:30, sudija Aureli Tort napravila je grešku i proglasila da je Novak osvojio poen i gem. Nije hteo da ode u stolicu, već joj je prišao i rekao da je napravila grešku u njegovu korist, koja mu nije potrebna ni sada, ni bilo kada. Sudija je shvatila, priznala i nastavljen je gem, a Novak je pokazao da je veliki šampion.

Izvor: Profimedia

I ne samo da je veliki šampion, već je i veliki čovek, jer sigurno dobro pamti Aureli Tort i po tome što mu je baš ove godine "ukrala" očigledan poen u Monte Karlu i nije likovao, već joj je pomogao da ove srede ne napravi novu grešku. I nažalost, to nije jedino loše Novakovo sećanje na nju, jer je upravo ona sedela u istoj stolici kao i danas kada ga je u leto 2020. šokantno izbacila sa US Opena.

Sa istom sudijom Đoković je imao problem i na Australijan openu, mada je tada situaciju "zakuvao" i Eurosport, koji je potom uputio izvinjenje Novaku. U toku meča protiv Pabla Karenja Buste, Đoković je u Melburnu morao da ode u toalet i obavestio je o tome upravo Aureli Tort. Na nalozima na društvenim mrežama objašnjeno je da je Đoković tada "prkosio" sudiji, ali to nije bio slučaj, već je tražio dozvolu da ode i sve je bilo po pravilima. To je potom jasno naglasio i u svojoj objavi na društvenim mrežama.

"Molim vas, proverite svoje informacije pre nego objavite nešto osuđujuće i pogrešno", napisao je Novak ispod navedenog snimka svog odlaska u toalet pred sudijom Tort. Potom je dodao i ovu poruku: "Sudija mi je dozvolila da odem zu toalet, ali rekla mi je da nemam pravo na pauzu za toalet, već samo za promenu, pa mi je zato rekla da požurim i to se nije videlo u prenosu. Kada sam skoro napustio teren, pozvala me je, a ja nisam čuo i htela je da mi kaže da je toalet bio na suprotnoj strani terena. Našao sam jedan i tamo gde sam prvobitno otišao, ali morao sam da budem brz, zbog vremena. Nisam 'prkosio' ni njoj, niti pravilima. Dala mi je dozvolu i rekla mi je da budem brz. Sledeći put budite razumniji sa svojom objavom. Imate odgovornost prema mnogim ljubiteljima sporta koji prave vašu stranicu", napisao je tada Novak i odmah izgladio odnose sa tom medijskom kućom. Uostalom, na istom turniru je i voditeljki Barbari Šet dao i cveće pred kamerama, na njeno oduševljenje. I tada je postao da je veliki, kao i ovog popodneva u Njujorku.

BONUS VIDEO: