Kazna

HAOS U NJUJORKU, PREKINUT MEČ ZBOG HITLERA! Provokator sa tribina ekspresno IZBAČEN

Autor Marina Periškić

Nemac Aleksander Zverev prekinuo je meč zbog povika Hitlera, koji veličaju Nemačku.

Izvor: Profimedia

Meč osmine finala US Opena između Aleksandera Zvereva i Janika Sinera prekinut je kada je Zverev u četvrtom setu čuo povik koji je veličao Nemačku i Adolfa Hitlera. Zverev je dobro poznat po svom karakteru jer je već nekoliko puta oštro iznosio svoje stavove, pa je tako i sada odbio da nastavi meč dok se gledalac ne udalji sa meča. Pri rezultatu 2:2 Zverev je prekinuo gem, prišao sudiji i rekao: "Neko u publici je uzviknuo najpoznatiju Hitlerovu frazu u istoriji! To je neprihvatljivo!"

Sudija je odmah reagovao, okrenuo se prema publici i upitao: "Ko je to rekao? Podigni ruku!" Posle završetka gema, obezbeđenje je pronašlo navijača koji je vikinuo ovu jezivu parolu i izbacilo ga sa meča. To je bila kazna za gledaoca, koju su ostali navijači ispratili aplauzom za dobru odluku arbitra.

Zašto Nemci ne podnose izraz "Deutschland über alles" (Nemačka iznad svega)? Ovaj slogan bio je prvi stih nemačke himne u Drugom svetskom ratu, a ujedno i slogan Hitlerovog režima, koji je taj stih zloupotrebljavao kao dokaz njihove superiornosti nad svim ostalim narodima. Zato su saveznici zabranili izvođenje nemačke himne kada su okupirali zemlju 1945. Sedam godina kasnije dopušteno je ponovno korišćenje himne, ali tako da se koristi i peva samo treća strofa. Tako je do danas. Zato Nemci i Aleksander Zverev, ovakav postupak shvataju kao zabranjen čin i veličanje nacizma.

BONUS VIDEO:

Zverev uništava reket
Izvor: Youtube/Australian Open TV