INTERESANTNO

KO JE "ROĐA" U NOVAKOVOM TIMU I SA KIM NAJVIŠE PRIČA? Đoković otkrio detalje: "Njegov hercegovački glas PROBIJA sve"

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković na US openu pričao je o članovima svog tima, šta ko radi, kakva su zaduženja...

Izvor: Profimedia

Novak Đoković igra u polufinalu US opena. Ide ka 24. grend slem trofeju i pokušaće u Njujorku da podigne pehar. Pobedio je Tejlora Frica (SAD) za prolaz u finale čeka ga još jedan domaći predstavnik - Ben Šelton. Pre tog meča koji se igra u petak srpski as pričao je o raznim temama na konferenciji za medije.

Jedna od njih ticala se njegovog tima. Tačnije saradnje koju ima sa njim i ulogama pojedinaca poput Marka Panikija sa kojim često komunicira i tokom mečeva. "Marko je moj kondicioni trener koji je u ovom poslu preko 35 godina, on je prošao kroz fakultetsko obrazovanje, zna stvari koje su bitne u razumevanju celog kinetičkog lanca. Imao sam najviše problema sa servisom. Razgovaram sa njim i sa Goranom u tom smislu, ali imam i razgovor sa njim iz ugla gde ulazimo u sitnice, suštinu, pokušavamo da razumemo šta prouzrokuje pogrešno izvođenje tog udarca", počeo je Novak.

Otkrio je da postoje određeni signali za lakše razumevanje tokom samih mečeva. "Tako je na treninzima, na mečevima su specifični signali i podsetnici na određene stvari koje se dogovorimo pre izlaska na teren", dodaje Đoković.

Izvor: MN Press

Od ljudi u njegovom timu ko je najglasniji? Miljan Amanović. "Sva četvorica mi signaliziraju, zavisi od momenta. Kažem 'rođo, rođo ajde ti, jer on ima hercegovački glas, pa ga čuješ iako je buka", smeje se Nole dok priča o Miljanu.

Posle kratke pauze je nastavio. "Goran i Marko imaju slabije glasne žice, pa ih slabije čujem. Tako pronalazimo forme za komuniciranje. Sada je 'koučing' dozvoljen, posebno kada si na istoj strani kao i tim. To znači u momentima kada ne ide kako bih voleo, uvek je dobro da imaš nekoga sa strane ko može da primeti i vidi neke stvari koje ne izvedeš dobro, pa da ti skrenu pažnju. Markova uloga je velika. Dosta je smiren, staložen, ima puno iskustva, životnog. I u njegovoj oblasti i u oblasti psihologije, dosta razgovaramo, kao kondicioni trener najčešće je sa mnom uz fizioterapeuta. Komunikacija je temeljna", zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO: