HIT!

MOŽDA ĆU ZVUČATI AROGANTNO, ALI... Novak čuo pitanje, pa uzdahnuo: Kad me ispraše, razmisliću!

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković nije iznenađen što je u finalu US Opena protiv mnogo mlađih od sebe.

Izvor: Profimedia/IMAGO

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u svoje deseto finale na US Openu i pokušaće da dođe do četvrtog trofeja u Njujorku, odnosno ukupno 24. grend slema. Ako u nedelju od 22 časa pobedi Danila Medvedeva, Novak će postati najstariji osvajač US Opena, a njegove godine se uprkos svemu retko potenciraju u javnosti, preciznije nije ni blizu "veteran" kako je to bio slučaj sa Federerom i Nadalom čim su prešli tridesetu.

Tako je Novak na konferenciji za medije, na kojoj je objasnio i zašto je "spustio slušalicu" Benu Šeltonu posle pobede od 3:0, upitan i da kaže da li je iznenađen što se sa 36 godina bori za titulu na US Openu i to sa upola mlađima. Podsetimo, Novaku je ovo četvrto grend slem finale u 2023. godini i ima dve titule...

Novak je udahnuo, a onda sa osmehom na licu poručio: "Ne znam, možda ću zvučati arogantno, ali nisam iznenađen. Znam dobro koliko energije, posla i posvećenosti sam uložio u to. Znam da zaslužujem to i uvek verujem u sebe i svoje mogućnosti, veštine, kvalitete da mogu da se pokažem kada je najbitnije. Ne, nisam iznenađen. Fizički se osećam dobro, fit sam, spreman, jak, tako se dobro osećam, ne mogu da kažem kao ikada, ali najbolje u poslednjim godinama", kazao je Đoković.

"Godine su samo broj, zvuči kao kliše, ali je tako. Ne želim da razmišljam o penziji i kraju karijere, ako se dobro osećam. Možda ću razmisliti ako me ti mlađi igrači ispraše u ranim rundama turnira", dodao je srpski teniser koji je poručio da se pred novo finale US Opena oseća daleko mirnije i da sebi nije "nabio pritisak" kao što je to bilo 2021. upravo protiv Medvedeva.

BONUS VIDEO: