BRAVO!

MOŽDA NEĆE VEROVATI LJUDI, ALI TITULA JE DO NJE! Novakova tajna se zove TARA: Gledao sam u nju ceo meč!

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković ističe da je s razlogom prvo otrčao kod kćerke Tare posle osvajanja titule na US Openu.

Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je US Open pobedivši u finalu Danila Medvedeva 3:0 (6:3, 7:6, 6:3), mirno mu je prišao na mreži, a nakon toga su u njemu "eksplodirale" emocije. Ubrzo je otrčao u naručje svoje porodice i sa njima podelio ove važne životne trenutke, a kada za desetak godina bude gledala snimke, njegova kćerka Tara shvatiće koliko je otac prvo želeo da nju zagrli nakon osvajanja 24. grend slema.

"Gledao sam u nju ceo meč, sedela je tu u prvom redu, gledala je u mene. Smejali smo se jedno drugom nekoliko puta, stegnula je pesnicu", kazao je emotivni Novak Đoković na konferenciji za medije, svestan da mu je njegova kćerka u određenim trenucima napornog meča ulivalala dodatnu snagu.

"Tara ima samo šest godina, možda zvuči čudno, zabavno, možda neće verovati ljudi, ali mi je davala energiju u tim pravim momentima. Pogledala bi me i pomogla mi je. Zato sam otišao prvo do nje, ćerka mi je, ali mi je najviše pomogla u ovom meču. Naravno i drugi, prodica, supruga, sin Stefan, braća nisu mogla da dođu, ovo je za sve njih", dodao je Đoković objasnivši da mu je obezbeđenje potom omogućilo prolazak do "boksa" u kome je bio i ostatak porodice.

Nije ovo prvi put da Novak Đoković ističe značaj svoje dece u osvajanju velikih titula i da mu je često teško što je odvojen od njih, pa se zato i "lomi" zbog odluke o kraju karijere. Na konferenciji za medije je istakao da je plan da igra sve do Olimpijskih igara 2028. godine, ako naravno i porodica bude potpuno saglasna sa tim.

BONUS VIDEO: