POGLEDAJTE!

NA KOSMETU ODRŽAN MOLEBAN ZA NOVAKA! Srbi se okupili u Lešku, molili se da osvoji US Open (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte snimak iz Leška na Kosovu i Metohiji gde je održan moleban za Novaka Đokovića pred finale US Opena.

Izvor: Youtube/printscreen/ US Open Tennis Championships/Tiktok/printscreen/milomirvlaskovic

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je četvrti put u karijeri US Open pošto je u finalu pobedio Danila Medvedeva (3:0), a posle meča govorio je o religiji i veri koja mu je, kako kaže, pomogla da u teškom drugom setu izađe kao pobednik i potom privede meč kraju za 24. grend slem.

To naravno nije prvi put da Đoković priča na ovu temu, a uoči meča koji je sinoć odigran u Njujorku - za njega je održana i molitva uz sveštenike. U selu Lešku, u opštini Leposavić na Kosovu i Metohiji, ispred lokalne crkve okupili su se Srbi i održali moleban za njega. Pogledajte kako je to izgledalo, utisak je da je veliki broj ljudi došao da podrži najboljeg svetskog tenisera i najvećeg srpskog sportistu svih vremena.


"Reći ću najiskrenije, pomogli su mi Bog i anđeli čuvari. U tim momentima kada fizički i materijalno ne osećaš noge, vrtiti se tlo pod nogama, nebo iznad glave. Tada sa svojom verom koju imaš, nadaš se da će biti božanska intervencija. Možda mi nećete verovati, ali mnogo puta u karijeri to mi se desilo. Sam sebe sam iznenadio, mentalno razmišljajući, kako sam izdržao to. Moguće je ako veruješ u Boga i ako veruješ da ima viša sila koja ti pomaže. Ozbiljno to shvatam i verujem u to. Definitivno je božansko prisustvo bilo", naglasio je Novak Đoković posle pobede nad Rusom.

BONUS VIDEO: