Podrška!

NOVAK POSLAO PORUKU SRPSKOM KOŠARKAŠU! Đoković pokorio Ameriku i setio se njega- zato je najveći!

Autor Dušan Ninković

Nakon bolnog poraza reprezentacije Srbije od Nemačke u finalu Mundobasketa oglasio se i šampion US opena.

Najbolji teniser svih vremena osvojio je 24. grend slem titulu, a u danu velikog slavlja Novak Đoković nije zaboravio ostale srpske sportiste. Na svom Instagram profilu novi rekorder po broju titula sa najvećih turnira zahvaljivao se poznatim ličnostima iz celog sveta na čestitkama zbog četvrtog pehara sa US opena, ali je bilo prostora i za poruke upućene srpskim košarkašima!

Nakon što ih je bodrio tokom čitavog Mundobasketa, Novak je prokomentarisao i njihov nastup na Filipinima. Posebno je istakao kapitena Bogdana Bogdanovića, motor tima Aleksu Avramovića i Marka Gudurića, kojeg su mnogi označili kao tragičara finalnog meča zbog promašene trojke i izgubljene lopte protiv Nemaca.

"Podrška za sjajnog momka i košarkaša. Glavu gore", napisao je Novak Đoković uz tag ka profilu Marka Gudurića, koji je u četvrtfinalu i polufinalu odigrao fantastične partije u dresu reprezentacije. Pored toga Novak je pohvalio Bogdana Bogdanovića da je bio pravi kapiten, a srpskim košarkašima poput Nikole Jovića, Vase Micića i Danila Anđušića zahvalio se na čestitkama zbog osvojenog novog grend slem trofeja. Pogledajte njegove objave:

Podsećamo, samo nekoliko sati nakon što je košarkaška reprezentacija Srbije osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu - nakon poraza od Nemaca, naciju su obradovali odbojkaši plasmanom u četvrtfinale Evropskog prvenstva i fudbaleri pobedom nad Litvanijom. Kraj bogatog sportskog dana za Srbiju na najlepši mogući način obeležio je Novak Đoković pobedom protiv Danila Medvedeva.

Najbolji teniser u istoriji sada ima 24 grend slem titule - dve više od Nadala i četiri više od Federera. Izjednačio se kao singl rekorder sa Margaret Kort koja je deo svojih najvećih trofeja osvojila pre "Open ere" u tenisu, pa ih nije baš fer porediti. Ipak, pred Novakom je još dosta vremena da 25. grend slem titulom stavi tačku i na ta poređenja.

BONUS VIDEO: