Tenis

NOVAK SA TITULOM IZ NJUJORKA DOLAZI U REPREZENTACIJU! Đoković igra za Srbiju, Alkaraz je OTKAZAO, a Rafe nema!

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković pridružiće se reprezentaciji Srbije u Španiji.

Novak Đoković pravo iz Njujorka ide u Španiju. Tamo će se pridružiti reprezentaciji Srbije u Dejvis kupu. Biće deo nacionalnog tima u Valensiji i pokušaće zajedno sa njima da obezbedi plasman na završni turnir u Malagi koji se igra u novembru. Rivali u grupi biće im Španija, Češka i Južna Koreja.

Po dve najbolje selekcije idu dalje. Viktor Troicki pored Novaka računa na Miomira Kecmanovića, Dušana Lajovića, Lasla Đerea i Nikolu Ćaćića, dok su Španci u ogromnom problemu. David Ferer nema Karlosa Alkaraza koji je otkazao učešće zbog umora, Rafael Nadal se oporavlja od povrede, pa tim prevode Alehandro Davidovič Fokina, Roberto Bautista Agut, Bernabe Zapata Miraljes i Albert Ramos-Vinjolas.

U prvom kolu danas, 12. septembra, Srbija igra protiv Koreje, pa 15. septembra igra sa Španijom i dan kasnije sa Češkom. Jasno je da Nole neće biti u timu za današnji meč zbog svih obaveza koje je imao na US openu posle osvajanja titule, ali će se uskoro pridružiti. "Sada ide Dejvis kup i to mi je najbitnije. Glavni cilj mi je da osvojim titulu sa reprezentacijom", poručio je Đoković.

BONUS VIDEO: