Tenis

VAVRINKA JAVNO ISPROZIVAO PIKEA! Objavio snimak na društvenim mrežama: "Hvala ti za ovo"

Autor Nemanja Stanojčić

Sten Vavrinka javno je prozvao Đerara Pikea zbog novog formata Dejvis kupa.

Izvor: MONDO/Slaven Petković/Instagram/3gerardpique

Dejvis kup je počeo. U četiri grada (Mančester, Bolonja, Valensija i Split) reprezentacije se takmiče u grupnoj fazi takmičenja. Po dve najbolje ekipe iz ove četiri grupe prolaze u četvrtfinale koje će se u novembru održati u Malagi. Nisu svi zadovoljni ovakvom odlukom.

Čuveni švajcarski teniser Sten Vavrinka oglasio se na društvenim mrežama kada je video da je na tribinama u Mančesteru tek nekoliko stotina ljudi. Navijačima Švajcarske i Francuske očigledno se usred radne nedelje nije putovalo u Englesku, ostali su kući, a tamošnju publiku izgleda tenis ne zanima previše. "Hvala Đeraru Pikeu i ITF-u", napisao je Vavrinka.

Kompaniju "Kosmos" osnovao je upravo bivši španski fudbaler i nekadašnji igrač Barselone. Uložio je ogromne svote novca kako bi preuzeo brigu nad Dejvis kupom. Uveo je dosta novih pravila od kojih je najveće svakako to što se mečevi ne igraju kao nekada kada je jedna zemlja domaćin šampionata. Tako će recimo Srbija sa Novakom Đokovićem mečeve u grupi igrati u Valensiji (Španija). Rivali će biti Španija, Koreja i Češka.

BONUS VIDEO: