NEKA!

NOVAK "BACIO RUKAVICU" U LICE NADALU I FEDERERU! Jednom rečenicom dokazao da je VEĆI od njih!

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković je kazao šta mu je najvažnije u ovoj fazi karijere i između redova je svima dokazao da je veći od Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Izvor: YouTube/ESPN/Screenshot

Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena i oko toga ne bi smela da postoji dilema pošto su baš sve brojke na njegovoj strani, iako uvek postoje oni koji "izmišljaju" nove rekorde koje bi trebalo da obori, dok iste nisu prepreke nisu već postavljali Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu. Jasno je da postoje oni koje Đoković ni sa čim ne može da uveri da je najveći teniser svih vremena i uvek će njima bliži srcu Švajcarac ili Španac, pa zbog toga i Nole izbegava da govori na ovu temu i trudi se da bude pun poštovanja prema svojim rivalima.

Ipak, u intervjuu za ESPN, koji ga je već u međuvremenu "pecnuo" da mu se sledeće godine sprema krah, Novak Đoković je "bacio rukavicu u lice" Federeru i Nadalu između redova potvrdivši da za sebe zaista misli da je najveći svih vremena, što uopšte i nije sporno. To se može naslutiti iz Novakovog odgovora na pitanje na koji je rekord posebno ponosan...

Đoković je uzdahnuo, zamislio se, a onda govorio o dva najvažnija rekorda koja "drži" i koja jasno govore ko je najveći teniser svih vremena:"Po mom mišljenju, i verujem da će se većina složiti sa tim, postoje dve stvari koje smatramo najvećim uspesima u našem sportu. To su ko osvoji najveći broj grend slem titula i ko je najduže broj jedan na ATP listi", kazao je Đoković koji je godinama radio da bi sa trona prvo "skinuo" Federa i Nadala.

"Mislim da je teško reći koja od te dve stvari mi više znači, ali u ovom trenutku se više kod mene vodi briga o broju grend slemova. Već sam oborio rekord po broju nedelja i da biste bili stalno prvi morate da igrate više turnira, što ne radim kao nekada. Sve je posvećeno broju grend slemova i radim na tome da svoj najbolji tenis odigram na grend slemovima. Da mi je neko rekao na početku godine da ću osvojiti tri od četiri grend slema i igrati još finale na Vimbldonu, potpisao bih. I potpisao bih i za sledeću godinu isti scenario. Idem samo napred", naglasio je Đoković.

Novak Đoković za ESPN
Izvor: Youtube/ESPN

Podsetimo, Novak Đoković je osvojio 24 grend slema, Rafael Nadal ima 22, a Rodžer Federer 20. Takođe, Novak Đoković će do 6. novembra sigurno biti prvi na ATP listi i 397. nedelja, što je daleko više od Federera (310) i Nadala (209), a ne bi trebalo da se zaboravi ni da ima bolji međusobni skor od svojih najvećih rivala.

"Da li sam najveći sportista svih vremena? Ostavljam to vama i drugima da procene, da li zaslužujem da budem deo te diskusije. Činjenica je jedna, da nisam iz Srbije, pre mnogo godina bih bio dignut u nebesa na sportskom, internacionalnom nivou. Posebno u Zapadnom svetu. To je deo mog životnog putovanja, zahvalan sam što sam iz Srbije, daje mi snagu i veru i time je sve još slađe i lepše i još više me ispunjava. Vi pišite ono što mislite...", nasmejao se Novak Đoković na konferenciji za medije koja je održana posle intervjua za ESPN.

Pogledajte i kako je Novak Đoković proslavio osvajanje US Opena sa svojim najbližima:

BONUS VIDEO: