Bravo!

SRBIJA KRENULA PO TROFEJ U DEJVIS KUPU! Đoković se još čeka, Lajović pobeđuje umesto njega!

Autor Dušan Ninković

Reprezentativci Srbije u tenisu počeli su takmičenje u Dejvis kupu.

Izvor: MN Press

Teniska reprezentacija Srbije dobro je počela takmičenje u Dejvis kupu, dok čeka da joj je priključi Novak Đoković nakon osvajanja US opena! Prvi je na teren zakoračio Dušan Lajović i trijumfom nad Seong Han Čongom (2:0) najavio je dobar turnir za Srbiju, koja planira da "izađe" iz grupne faze i u novembru se bori za trofej.

Lajović je u petom gemu prvog seta napravio brejk koji mu je kasnije bio dovoljan za osvajanje seta, što je bio lakši deo posla protiv tenisera iz Južne Koreje. U drugom setu bilo je problema, jer je Lajović morao da igra taj-brejk, ali najbitnije je da je Duci završio posao i trijumfom najavio okršaj Lasla Đerea i Sunvu Kvona.

Taj meč mogao bi da bude presudan u celom okršaju dve reprezentacije jer bi trijumf Đerea mogao da donese pobedu Srbiji u prvoj rundi grupne faze Dejvis kupa. Biće to samo početak, pošto Srbija želi da ovaj deo takmičenja završi sa maksimalnim učinkom, a zatim se kroz nokaut fazu bori za trofej u Dejvis kupu - drugi deo turnira igraće se u novembru, a očekuje se da novak i tada bude deo nacionalnog tima.

BONUS VIDEO: