Tenis

KRAJ POSLE 15 GODINA! Težak rastanak Novaka Đokovića, otišli su njegovi LJUDI IZ SENKE!

Autor Mladen Šolak

Novak Đoković se rastao sa menadžerom i njegovom partnerkom.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković rastao se sa svojim dugogodišnjim saradnicima, menadžerom Edoardom Artaldijem i njegovom partnerkom Elenom Kapelaro. Artaldi je bio uz Novaka čak 15 godina i učestvovao je na svoj način u svakoj velikoj tituli najboljeg tenisera svih vremena, ali je posle deceniju i po došao kraj.

Velika promena napravljena je nekoliko dana nakon što je Novak osvojio US Open, vratio se na prvo mesto ATP liste i "pojačao" svoju prednost u odnosu na Rafaela Nadala na vrhu "večne liste" osvajača grend slem trofeja. Posle podizanja 24, Nole je po svemu sudeći ispratio iz tima Edoarda i Elenu, koji su godinama bili podrazumevani članovi njegovog tima u svečanoj loži, sa velikom ulogu u "operativnom" delu Novakove karijere.

Edoardo i Elena učestvovali su u Novakovom uspešnom pohodu na svaki grend slem osim prvog, koji je osvojio na Australijan openu 2008. godine. Ipak, sada je došao kraj, a poznato je da Novak tokom pažljivog vođenja svoje karijere nikad nije prezao od drastičnih i teških odluka i uvek je iznova dokazivao da zna put do uspeha. Tako se rastao i sa trenerom Marijanom Vajdom i taj raskid u martu 2022. godine je iznenadio mnoge. Ipak, i nakon toga Đoković je nastavio da pobeđuje i da niže uspehe, zaključno sa osvajanjem titule u Njujorku minulog vikenda.

Izvor: Profimedia

"Mi praktično živimo zajedno. Elena i ja pokušavamo da stvorimo atmosferu koja mu je potrebna, s obzirom na to koliko vremena provodi širom sveta i udaljen od porodice", rekao je Artaldi u jednom intervjuu. "Pokušavamo da budemo što profesionalniji, ali naš odnos je ipak ličan. Živimo zajedno 24 sata, sedam dana u nedelji i sve ove zajedničke godine bile su veoma intenzivne. Nekad i povučeno jedni druge za uši", rekao je Edoardo.

"Nikad neću zaboraviti delikatan trenutak kada je Novak odlučio da se podvrgne operaciji. Možda je najnezaboravniji momenat onaj koji smo doživeli na dočeku posle osvajanja Vimbldona 2011. godine i osvajanja prvog mesta", setio se Italijan.