Tenis

"POSTOJE DVA NOVAKA, JEDNOG MOŽDA I POBEDITE!" Čuveni trener "secirao" Đokovića: Kad tako dođe na teren...

Autor Marina Periškić

Patrik Muratoglu analizirao je i objasnio ponašanje najboljeg tenisera sveta - Novaka Đokovića.

Izvor: Profimedia/UPI

Nakon osvajanja 24. grend slem titule, srpski teniser Novak Đoković stavio je tačku na pitanje ko je najbolji teniser svih vremena. Đoković je nakon finala US Opena u kom je savladao Danila Medvedeva još uvek glavna tema svih medija, a legendarni teniski trener Patrik Muratoglu pokušao je da objasni Novakovu ličnost.

"Postoje dva Novaka u grend slem finalima. Postoji Novak koji dolazi da pobedi i kada igra najbolje, onda je najbolji igrač na svetu. A tu je i Novak koji dolazi da ne izgubi: on se može pobediti, izuzetno je teško, ali je pobediv. U finale US Opena je došao da pobedi i to je uspeo", rekao je Patrik Muratoglu.

Istakao je čuveni Francuz da ima mnogo novih i zanimljivih segmenata u Novakovoj igri, ali i da je napredovao u odnosu na prethodne godine. "Koristio je servis-volej igru mnogo više. To je nešto što je dodao u poslednje vreme. U većini ključnih poena je odigrao servis-volej, iskoristio je činjenicu što je Danil daleko i tako je upisao poene. Takođe, izlazio je mnogo više na mrežu kako bi skratio poene", zaključio je Muratoglu.

BONUS VIDEO:

Novak Đoković intervju
Izvor: Youtube/ESPN