Tenis

SA NOVAKOM MOŽEMO PONOVO DO TITULE! Nikad teži žreb za Srbiju, ali Troicki ima recept za uspeh!

Autor Marina Periškić

Izabranici Viktora Troickog igraće protiv Velike Britanije u novembru u Malagi od 21. do 26. novembra u četvrfinalu Dejvis kupa.

Viktor Troicki
Izvor: MN Press

Srbija je na žrebu za četvrfinale Dejvis kupa u London kao sledećeg rivala dobila Veliku Britaniju. Selektor Viktor Troicki ima veoma jaku ekipu koja će igrati u novembru u Malagi. Sledeći rival "orlova", ukoliko prođu u polufinale je bolji iz duela Holandija - Italija. Mečevi četvrfinala su na programu od 21. do 26. novembra u Malagi.

Želeli su mnogi u Srbiji da u četvrfinlu Dejvis kupa igramo protiv Holandije, međutim žreb je pomrsio konce teniserima. Izabranici Viktora Troickog imaju teškog protivnika, ali trener je ambiciozan oko prolaska Srbije u polufinale. Svestan je da ukoliko žele titulu - moraju pobediti sve ekipe do kraja.

"Ko zna možda budemo onda u polufinalu igrali protiv Holandije. Iskreno, Britanci su dosta teži rival od Holandije, ali ako mi hoćemo da pobedimo u ovom takmičenju, onda moramo da budemo spremni da izađemo na crtu svim ekipama. Britanija je jaka ekipa, ali ja verujem da sa Novakom Đokovićem u timu, ali i ostalim igračima, mi možemo da ostvarimo davnu želju, a to je da osvojimo Salataru ove godine i ponovimo uspeh iz 2010. godine", istakao je Viktor za Sportal.

Selektor se nada da će svi igrači biti u dobroj formi u novembru: "Verujem da će doći maksimalno spremni. Britanci imaju Kamerona Norija, 17. na svetu, imaju 27. na planeti Denija Evansa, mladog Džeka Drejpera, 105. na ATP listi plus Endija Marija koji iskustvom dosta pomaže timu. Oni svi mogu da igraju na drugoj tabli. Imaju i sjajan dubl. Biće stvarno teško, ali verujem u naš tim. Znam koliko im je stalo do toga da ove godine uradimo nešto ozbiljno u Dejvis kupu i osvojimo titulu", zaključio je selektor.

BONUS VIDEO:

Troicki-Lorenci i svađa sa sudijom Marijom Čičak
Izvor: Youtube/Australian Open TV