AH...

TUŽNO JE ŠTO JE NOVAK SA 36 NAJBOLJI NA SAVETU: Sramotan tekst iz Engleske, ništa drugo im nije ostalo

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković je najbolji teniser sveta i svih vremena, a postoje oni koji pokušavaju da nađu manu u tome.

Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković vratio se na prvo mesto ATP liste sjajnim izdanjima u Sinsinatiju i na US Openu, počeo je 392. nedelju na prvom mestu i zna da mu već kroz mesec dana preti Karlos Alkaraz, ali odavno je već izjavio da mu do toga više nije toliko stalo. Ipak, ima onih kojima jeste i to iz vrlo čudnih razloga...

Tako je britanski novinar Majk Dikinson za tabloid "Dejli Mejl" napisao kolumnu u kojoj umesto da uživa u rekordima koje Novak postavlja sa 36 godina, traži dlaku u jajetu. "Tužno je što je Novak Đoković sa 36 godina i dalje najbolji teniser sveta, sada je trenutak da se njegovi rivali iz najboljih 10 pokažu", naslov je teksta u kome se traži mana nakon što je Nole osvojio US Open i došao do 24. grend slema.

"Dok sam razgovarao ovog meseca sa jednim bivšim teniserom koji je bio u TOP10 dotakli smo se trenutnog kvaliteta u muškom tenisu. Kakav je bio pogled ovog nebritanskog tenisera koji je imao uspešnu karijeru na kraju prošlog i početkom ovog veka o kvalitetu današnje elite van Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza? Ono što je tačno rekao niije prikladno za novine, ali hajde da kažemo da je bilo daleko od pozitivnog", piše ovaj novinar i dodaje da mu je taj teniser rekao da bi i Rafael Nadal mogao da se vrati tenisu i nastavi da veže uspehe iako je u lošem fizičkom stanju.

"Većina tenisera se vratila sada u Kinu posle haosa sa korona virusom, ali Đoković je odlučio da preskoči te turnire. To teško da je iznenađenje jer zna da i dalje može da beleži uspehe dok jedva da igra na ATP turu. Štaviše, igrao je samo šest turnira van grend slemova ove sezone", navodi novinar "Dejli Mejla" i dodaje da je ovo problem za tenis jer najbolji igrač sveta ne dolazi baš na sve turnire i tako remeti TV prava i sponzorske ugovore.

Uz podatak da je u poslednjih godinu dana Novak Đoković ostvario 19 pobeda i samo tri poraza protiv tenisera iz TOP10, autor zaključuje da ga "konkurencija više ne juri kao čopor, nego se više plaši njegove aure"

Izvor: Profimedia

Tako navodi da Đoković sada vodi 10:5 protiv Medvedeva, iako je do skoro gubio 5:4, dok se nešto slično desilo i Cicipasu koji je izgubio deset uzastopnih mečeva nakon vođstva 3:2. Zverev je dobio dva od prva četiri meča, ali gubi 8:4 u međusobnim duelima, dok Rubljov, Siner i Fric imaju 1:15. Dakle, nisu ni blizu, a možda najbliži uz Karlitosa je mladi Rune koji ima skor 2:1. Zapravo, jedini koji može da kaže da ima najbolji skor protiv Đokovića je Jirži Veseli, danas 300. na svetu. Ali, ništa tu nije čudno, samo je zapanjujuće jer je Novak Đoković toliko bolji od svih.

Izgleda da je jedina taktika koja je sada preostala medijima iz Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država da ospore novu tenisku eru kao lošu, iako sjajni mladi teniseri izazivaju Novaka Đokovića.

BONUS VIDEO: